• Διεθνής πολιτική

    Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

    • NewsRoom
    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως υπάρχουν ορισμένοι στόχοι τους οποίους πρέπει να εκπληρώσει το Κίεβο στο πλαίσιο της προσπάθειας ένταξής του.

    Είπε ακόμη σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο πως το επόμενο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας θα θέτει στο στόχαστρο εξαρτήματα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία.

    “Δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα, αλλά υπάρχουν στόχοι που πρέπει να επιτύχετε”, δήλωσε η φον ντερ Λάιεν απαντώντας σε ερώτηση για τη διαδρομή ένταξης της Ουκρανίας.

    Σαρλ Μισέλ: «Η Ουκρανία είναι η ΕΕ, η ΕΕ είναι η Ουκρανία»

    «Η Ουκρανία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σήμερα στο Κίεβο μετά τη σύνοδο κορυφής για τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Το μέλλον της Ουκρανίας είναι με την ΕΕ», επέμεινε ο Μισέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Διαβάστε επίσης

    Κίνα: Να σταματήσουν οι ΗΠΑ να αναμιγνύονται στις υποθέσεις της Ταϊβάν

    Νορβηγία: Η αστυνομία θα συνεχίσει να ανακρίνει τον πρώην διοικητή της Wagner



    ΣΧΟΛΙΑ