• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Ξαφνική αδιαθεσία σε ζωντανή εκπομπή – Ακύρωσε τις σημερινές εμφανίσεις

    • NewsRoom
    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκεπτικός

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία, όταν ο πρόεδρος Ερντογάν διέκοψε τηλεοπτική του συνέντευξη ξαφνικά χθες το βράδυ, δηλώνοντας ότι τον πονάει το στομάχι του. Λίγο αργότερα, επέστρεψε ζητώντας συγγνώμη, όμως, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ακυρώνει, με εντολή γιατρών, όλο του το σημερινό πρόγραμμα.

    Ο 69χρονος Τούρκος πρόεδρος, έκανε χθες Τρίτη τρεις ομιλίες προεκλογικής εκστρατείας ενόψει βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στις 14 Μαΐου και όπως ανέφερε, κουράστηκε αρκετά. Επρόκειτο να κλείσει τη βραδιά εμφανιζόμενος ζωντανά σε μια κοινή συνέντευξη στο Ulke TV και στο Kanal 7.

    Ωστόσο, η τηλεοπτική του εμφάνιση ξεκίνησε περισσότερο από 90 λεπτά εκτός προγράμματος και στη συνέχεια διακόπηκε στη μέση μίας ερώτησης, δέκα λεπτά μετά. Όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε αναστάτωση από το συμβάν, αλλά ο Ερντογάν επέστρεψε περίπου 15 λεπτά αργότερα για να ζητήσει συγγνώμη που ένιωσε αδιαθεσία.

    «Χθες και σήμερα ήταν δύσκολες ημέρες. Γι’ αυτό έπαθα στομαχικό άλγος», δήλωσε στις κάμερες. «Κάποια στιγμή αναρωτήθηκα μήπως θα έπρεπε να ακυρώναμε το πρόγραμμα. Αλλά το υποσχεθήκαμε. Ζητώ συγγνώμη», συμπλήρωσε.  Το πρόσωπό του φαινόταν κουρασμένο και τα μάτια του έμοιαζαν να βουρκώνουν καθώς μιλούσε, όμως απάντησε σε μερικές ακόμη ερωτήσεις πριν τελειώσει η εκπομπή.

    Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε τις σημερινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ύστερα από σύσταση των γιατρών, καθώς και τις δημόσιες εμφανίσεις του μετά την χθεσινή αδιαθεσία.

    Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν και το κόμμα του κυριαρχούν στην τουρκική πολιτική σκηνή τα τελευταία 20 χρόνια.

    Εντούτοις, ο Τούρκος ηγέτης αντιμετωπίζει φέτος μία από τις χειρότερες προκλήσεις της καριέρας του, διότι, οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να πλησιάζει ή ακόμη και να χάνει από τον αρχηγό της  αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος, μετά το συμβάν έγραψε στο Twitter: «Μεταφέρω τις καλύτερες ευχές μου στον κ. Ερντογάν».

    Διαβάστε επίσης 

    Τουρκία: Ο Ερντογάν βράβευσε την ελληνική ομάδα ΕΜΑΚ-ΕΚΑΒ για τη βοήθεια στους σεισμόπληκτους

    Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν τάζει δωρεάν φυσικό αέριο για όλους τους πολίτες



    ΣΧΟΛΙΑ