• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Οι Αρμένιοι ήταν αυτοί που έσφαζαν τους Τούρκους! – «Κύριε Μπάιντεν εμείς έχουμε ντοκουμέντα, εσύ τι έχεις;»

    • NewsRoom
    Από παλαιότερη συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν

    Από παλαιότερη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν


    «Καταστροφικό αντίκτυπο» στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ θα έχει η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν, ανέφερε ο  Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Αυτά τα ζητήματα αποφασίζονται από ιστορικούς όχι από πολιτικούς», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας αιχμηρά ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη.

    Ο Ερντογάν κάλεσε την Ουάσινγκτον να πάρει πίσω την ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας την «λάθος βήμα».

    Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να ξαναγράψει την ιστορία, όπως συμφέρει την Τουρκία.

    Αφού επανέλαβε τη θέση πως «η έρευνα των γεγονότων και η αποκάλυψη της αλήθειας είναι δουλειά των ιστορικών, όχι των πολιτικών»,  ο Ερντογάν επιτέθηκε στους Αρμένιους λέγοντας πως «επιτέθηκαν και σκότωσαν περισσότερους από 150.000 Τούρκους και Κούρδους, πριν από τα γεγονότα του 1915 και συμμάχησαν με τους εχθρούς Ρώσους. Συμμορίες Αρμενίων σκότωσαν επίσης Έλληνες και Εβραίους. Επιτέθηκαν μόνο στους πολίτες για να τους ωθήσουν στη μετανάστευση».

    Μάλιστα, ο Ερντογάν υποστήριξε πως οι Αρμένιοι ήταν αυτοί που έσφαξαν του Τούρκους! «Επιτέθηκαν μόνο στους πολίτες για να τους ωθήσουν στη μετανάστευση… Αυτοί που υποστηρίζουν τα ψέματα των Αρμενίων, προσπαθούν να καλύψουν τη ντροπή της δικής τους ιστορίας», ανέφερε. «Υπάρχουν μαζικοί τάφοι Τούρκων που σφαγιάστηκαν από Αρμένιους σε πολλά μέρη, αλλά πουθενά δεν μπορείτε να βρείτε μαζικούς τάφους που ανήκουν σε Αρμένιους», πρόσθεσε.

    «Κύριε Μπάιντεν εμείς έχουμε ντοκουμέντα που τα αποδεικνύουν αυτά, εσύ τι έχεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν. Ανέφερε επίσης ότι «είναι φανερά και όσα συνέβησαν με τους Ινδιάνους», πρόσθεσε.

    «Αφού μιλάτε για Γενοκτονια, να κοιτάξετε τον καθρέφτη» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Με τον κ. Μπάιντεν γνωριζόμαστε από παλιά. Με επισκέφθηκε στο σπίτι όταν ήμουν άρρωστος. Πώς ενώ είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ υποκύπτετε σε λόμπι Αρμενίων», ανέφερε.

    «Αν δεν αλλάξει κάτι ίσως αναγκαστούμε να κάνουμε διάφορες κινήσεις» υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν.

    Παράλληλα ο Ερντογάν ανέφερε πως «η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση σχετικά με την πρότασή της για σύσταση κοινής επιτροπής ιστορίας που θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς της Αρμενίας» αναφορικά με τα γεγονότα του 1915.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων: «Δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε να επαναληφθεί μια τέτοια θηριωδία»

    Ο Ερντογάν γνωρίζει το σκληρό πρόσωπο των ΗΠΑ: Βαθιές πληγές μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

    Οργή στην Τουρκία για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων- Κάλεσε για εξηγήσεις τον Αμερικανό πρέσβη



    ΣΧΟΛΙΑ