• Διεθνής πολιτική

    Έκθεση Πεντάγωνου: Δεν ανακαλύψαμε κανένα σημάδι εξωγήινης ζωής σε δεκαετίες ερευνών για UFO

    ΗΠΑ-Πεντάγωνο


    Ένα γραφείο του Πενταγώνου που δημιουργήθηκε για να διερευνήσει υποτιθέμενες συναντήσεις με εξωγήινους που χρονολογούνται πριν από δεκαετίες δεν βρήκε στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς ότι κάποιο από αυτά τα περιστατικά ήταν πραγματικές θεάσεις εξωγήινων.

    Το γραφείο απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό ότι οι ΗΠΑ είχαν ή κάλυπταν ένα πρόγραμμα αντίστροφης μηχανικής εξωγήινης τεχνολογίας. Ενώ ορισμένες περιπτώσεις παραμένουν ανεξήγητες, σχεδόν σε κάθε περίπτωση οι αναφορές ήταν κατασκευασμένες ή είχαν πιο κοσμικές εξηγήσεις.

    Άλλες προήλθαν από σύγχυση σχετικά με άκρως απόρρητα κυβερνητικά προγράμματα σχετικά με εναέρια drones και δορυφόρους που δεν είχαν καμία σχέση με εξωγήινους, σύμφωνα με την έκθεση 63 σελίδων από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς του Πενταγώνου.

    «Όλες οι ερευνητικές προσπάθειες, σε όλα τα επίπεδα ταξινόμησης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες θεάσεις ήταν συνηθισμένα αντικείμενα και φαινόμενα και αποτέλεσμα εσφαλμένης αναγνώρισης», ανέφερε η έκθεση.

    Οι ισχυρισμοί για μυστικά κυβερνητικά προγράμματα ήταν «το αποτέλεσμα εγκυκλίων αναφορών από μια ομάδα ατόμων που πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει, παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων».

    Τα ευρήματα της έρευνας, πάντως, δεν αναμένεται να  αποτρέψουν τις λεγεώνες των Αμερικανών που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κρύβει μια εκτενή ιστορία επισκέψεων εξωγήινων. Αλλά προσφέρει αυτό που θεωρεί το Πεντάγωνο ως την οριστική προσπάθεια να απομυθοποιηθούν τα πάντα, από τη συντριβή του Roswell το 1947 – στην πραγματικότητα ένα στρατιωτικό αερόστατο που καταρρίφθηκε – έως μερικές από τις πρώτες αναφορές για ιπτάμενους δίσκους, που ήταν πιθανώς το πρόγραμμα V-173 “flying pancake”, το οποίο σταμάτησε το 1948.

    Το Πεντάγωνο ίδρυσε το γραφείο και ξεκίνησε την αναθεώρηση ως απάντηση σε ένα νέο κύμα ενδιαφέροντος για παρατηρήσεις εξωγήινων που προκλήθηκε από την κυκλοφορία μυστηριωδών βίντεο το 2020, που τραβήχτηκαν από αεροπόρους του ναυτικού. Έδειξαν αντικείμενα να πετούν με μεγάλη ταχύτητα και να κινούνται με τρόπους που αψηφούσαν τις εξηγήσεις. Ωστόσο, η έκθεση δεν εξήγησε αυτές τις παρατηρήσεις.

    Η έκθεση της Παρασκευής εξέτασε ισχυρισμούς για συναντήσεις με εξωγήινους που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1940, ερεύνησε απόρρητα και αταξινόμητα αρχεία και πραγματοποίησε δεκάδες συνεντεύξεις. Προκάλεσε μια περιοδική αύξηση των αξιώσεων για «μια σειρά πολιτιστικών, πολιτικών και τεχνολογικών παραγόντων», συμπεριλαμβανομένου του Ψυχρού Πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση, της υπερβολικής κυβερνητικής μυστικότητας και της δυσπιστίας προς τις αρχές.

    Η έκθεση στο Κογκρέσο απαιτούνταν από τον νόμο ως μέρος της πράξης εξουσιοδότησης άμυνας του 2023 και θα ακολουθήσει μια δεύτερη έκθεση που θα διερευνά πρόσθετους ισχυρισμούς.

    Αν και η έρευνα διαψεύδει τις αναφορές, φρόντισε να μην αμφισβητήσει τις προθέσεις των ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι έχουν δει εξωγήινους.

    Το γραφείο «αναγνωρίζει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ειλικρινά εκδοχές αυτών των πεποιθήσεων που βασίζονται στην αντίληψή τους για προηγούμενες εμπειρίες, τις εμπειρίες άλλων που εμπιστεύονται ή τα μέσα ενημέρωσης και τα διαδικτυακά μέσα που πιστεύουν ότι είναι πηγές αξιόπιστων και επαληθεύσιμων πληροφοριών», ανέφερε.

    Διαβάστε επίσης

    Βορίδης σε ΠΑΣΟΚ για τους νέους όρους για το άρθρο 16: Έχετε γίνει πλήρως αναξιόπιστοι

    «Βόμβα» Ερντογάν: Αποχωρώ από την πολιτική – Οι εκλογές του Μαρτίου θα είναι οι τελευταίες μου

    Μπλίνκεν: Στο χέρι της Χαμάς να συμφωνήσει σε εκεχειρία



    ΣΧΟΛΙΑ