• Διεθνής πολιτική

    Εκλογές ΗΠΑ: Παραμένει το προβάδισμα του Μπάιντεν σε 4 πολιτείες, ετοιμάζει μήνυμα προς τους Αμερικανούς

    • NewsRoom
    Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ

    Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί απόψε στους Αμερικανούς πολίτες, ανέφερε μια πηγή του επιτελείου του.

    Ο Μπάιντεν μπήκε μπροστά σήμερα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια, ενώ εξακολουθεί να προηγείται επίσης στην Αριζόνα και τη Νεβάδα.

    Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει από το προπύργιό του, το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. Ο 77χρονος Μπάιντεν δεν έχει ανακηρύξει τη νίκη του στις εκλογές, όμως νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, είπε ότι είναι «προφανές» ότι «θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο» και τον αποκάλεσε «εκλεγμένο πρόεδρο.

    Η καταμέτρηση της πλειοψηφίας των επιστολικών ψήφων στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, όπως ανέφερε απόψε ένας αξιωματούχος.

    Στη Νεβάδα, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά 20.352 ψήφων του Ντόναλντ Τραμπ.

    Στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη, το Λας Βέγκας, απομένουν να καταμετρηθούν 63.000 επιστολικές ψήφοι. Επίσης, θα πρέπει να εξεταστούν περίπου 60.000 προσωρινές ψήφοι για να διαπιστωθεί αν είναι έγκυρες.

    Συνήθως η «προσωρινή ψήφος» στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων όταν το όνομα του ψηφοφόρου δεν εμφανίζεται στους εκλογικούς καταλόγους, ή είναι γραμμένο λάθος ή το πρόσωπο που επιθυμεί να ψηφίσει δεν διαθέτει κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά του. Οι εφορευτικές επιτροπές ελέγχουν αν ο ψηφοφόρος δικαιούται να ψηφίσει και αναλόγως εγκρίνουν ή απορρίπτουν την ψήφο.

    Διαβάστε ακόμα:

    Εκπρόσωπος Μπάιντεν: Θα πετάξουμε από τον Λευκό Οίκο τον Τραμπ αν δεν θέλει να φύγει

    Εκλογές ΗΠΑ: Η αγωνία κορυφώνεται – Ανατρέπει την κατάσταση στην Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν

    Πέρασε μπροστά ο Μπάιντεν στην Τζώρτζια κάνοντας την ανατροπή

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ