• Διεθνής πολιτική

    Εκλογές ΗΠΑ: Η αγωνία κορυφώνεται – Ανατρέπει την κατάσταση στην Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν

    • NewsRoom


    Σε θρίλερ για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί η εκλογική αναμέτρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς Μπάιντεν και Τραμπ κοντράρονται για την θέση στο Οβάλ Γραφείο, με τον Δημοκρατικό υποψήφιο να υπολείπεται 6 εκλεκτόρων για να κερδίσει τις εκλογές.

    Τα βλέμματα πλέον στρέφονται σε δύο κρίσιμες Πολιτείες, αυτές της Τζόρτζια και της Πανσιλβάνια.

    Στη Τζόρτζια, με σχεδόν όλες τις ψήφους καταμετρημένες, σύμφωνα με τους New York Times, ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά 1.097 ψήφων, αν και νωρίτερα σήμερα ήταν μπροστά ο Τραμπ με 463 -και 665 ακόμα πιο νωρίς το πρωί. Σε ποσοστά, αυτή την στιγμή, τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Τραμπ εμφανίζονται να συγκεντρώνουν από 49,4% έκαστος, ωστόσο το Associated Press δίνει 49,39% στον Δημοκρατικό υποψήφιο και 49,37% στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του.

    Η Τζόρτζια δίνει 16 εκλέκτορες στο νικητή και με αυτό τον αριθμό εάν ο Μπάιντεν επικρατήσει, θα υπερβεί κατά πολύ τον αριθμό νίκης των 270 εκλεκτόρων, που απαιτείται για την ανάδειξη νικητή. Όλα αυτά θα συμβούν φυσικά με την προϋπόθεση ο Δημοκρατικό υποψήφιος να πάρει και τους 11 εκλέκτορες της Αριζόνα ανακηρύσσοντάς τον νικητή στην Πολιτεία. Αυτή την στιγμή στην Αριζόνα ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά περίπου 47.000 ψήφων, ενώ έχει καταμετρηθεί το 90%..

    Στη Νεβάδα ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά κοντά στις 12.000 ψήφους, με την καταμέτρηση να έχει φτάσει στο 89%. Αυτή μπορεί να είναι άλλη μία Πολιτεία που θα καταλήξει στον Δημοκρατικό υποψήφιοι, δίνοντάς του έξι εκλέκτορες.

    Στην Πενσιλβάνια, ενώ πριν λίγη ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείτο με διαφορά κοντά στις 18.000 ψήφους, ωστόσο ο Μπάιντεν έκανε την ανατροπή και πλέον προηγείται αυτός με 49,4% έναντι 49,3% του αντιπάλου του με διαφορά περί τις 6.000 ψήφους.



    ΣΧΟΛΙΑ