ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο δεύτερος τη τάξει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ο Αμερικανός Ντέιβιντ Λίπτον, ορίστηκε χθες Τρίτη προσωρινός αντικαταστάτης της Γενικής Διευθύντριας του χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσινγκτον, της Κριστίν Λαγκάρντ, που επελέγη για να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), διαδεχόμενη τον Μάριο Ντράγκι.
“Αποδεχόμαστε την απόφαση της κυρίας Λαγκάρντ να αποποιηθεί προσωρινά τις ευθύνες της στους κόλπους του ΔΝΤ για τη διάρκεια της περιόδου [εξέτασης] της υποψηφιότητας [της για την προεδρία της ΕΚΤ]. Περιβάλλουμε με την απόλυτη εμπιστοσύνη μας τον Ντέιβιντ Λίπτον, προσωρινό γενικό διευθυντή του ΔΝΤ”, αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον θεσμό, η γενική διεύθυνση του οποίου ανατίθεται συνήθως σε κάποια προσωπικότητα από την Ευρώπη.
Στην ανακοίνωση δεν γίνεται νύξη για τη διαδικασία εξεύρεσης του επόμενου γενικού διευθυντή ή της επόμενης γενικής διευθύντριας του Ταμείου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σέρρες: Προσωρινά κρατούμενος ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την 78χρονη κατάκοιτη θεία του
- Έξι στα δέκα νοικοκυριά δηλώνουν ότι το μηνιαίο τους εισόδημα δεν επαρκεί
- Υπερταμείο: Έργα – ορόσημα το 2026 σε ΔΕΘ, λιμάνια, Εγνατία και υγεία
- Η ΕΕ προτίθεται να προσφέρει στις ΗΠΑ στρατηγική συνεργασία στα κρίσιμα ορυκτά για τον περιορισμό της Κίνας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.