• Διεθνής πολιτική

    Δασμούς σε αμερικάνικα προϊόντα αξίας 60 δισ. ανακοίνωσε η Κίνα

    • NewsRoom
    ηπα κινα

    Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας


    Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς για την εισαγωγή αμερικανικών προϊόντων αξίας $60 δισ., απαντώντας στις κινήσεις της κυβέρνησης Τραμπ.

    Οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου και θα ανέλθουν ως το 25%, ανέφερε η κινεζική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Reuters.

    Διευκρίνισε παράλληλα ότι τα μέτρα θα καλύπτουν πάνω από 5.000 αμερικανικά αγαθά. Συγκεκριμένα, οι δασμοί θα αυξηθούν στο 25% για 2.493 προϊόντα, περίπου 1.100 αγαθά θα επιβαρυνθούν με δασμούς 20%, ενώ σε πάνω από 1.000 αγαθά οι δασμοί θα κυμαίνονται από 5% ως 10%.

    H είδηση έστειλε το δολάριο σε αρνητικό έδαφος έναντι του ευρώ, ενώ διεύρυνε τις απώλειες του αμερικανικού νομίσματος με το ιαπωνικό γεν.

    Προηγουμένως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προειδοποιήσει την Κίνα να μην προχωρήσει σε αντίμετρα.

    «Eίμαστε εκεί ακριβώς που θέλουμε να είμαστε με την Κίνα. Θυμηθείτε, έσπασαν τη συμφωνία μας, προσπάθησαν να επαναδιαπραγματευθούν. Θα λαμβάνουμε δεκάδες δισ. δολάρια σε δασμούς από την Κίνα. Οσοι αγοράζουν προϊόντα θα μπορούν να τα φτιάχνουν στις ΗΠΑ (ιδανικά) ή να τα αγοράζουν από χώρες, στις οποίες δεν έχουν επιβληθεί δασμοί», τονίζει σε μήνυμα του στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος, για την κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης με το Πεκίνο.



    ΣΧΟΛΙΑ