• Διεθνής πολιτική

    Χάντερ Μπάιντεν: Δηλώνει ένοχος για φορολογικές παραβάσεις και οπλοκατοχή

    Ο Χάντερ Μπάιντεν με τον πατέρα του, Τζο Μπάιντεν

    Ο Χάντερ Μπάιντεν με τον πατέρα του, Τζο Μπάιντεν


    Σύμφωνα με το BBC, ο γιος του Αμερικανού προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν θα δηλώσει ένοχος για την κατηγορία της οπλοκατοχής, αλλά και για δύο φορολογικές παραβάσεις.

    Ο γιος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, υπόκειται σε έρευνα για φορολογικές υποθέσεις, όπως είχε ανακοίνωσε ο ίδιος ο 53χρονος επιχειρηματίας.

    Η έρευνα διεξάγεται από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Ντελαγουέρ και σχετίζεται με επιχειρηματικές συμφωνίες του με άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κίνα.

    Όπως είχε δηλώσει ο Χάντερ Μπάιντεν, παίρνει την υπόθεση πολύ σοβαρά, αλλά είναι πεπεισμένος ότι μια «αντικειμενική αναθεώρηση» θα δείξει ότι έχει διαχειριστεί τις υποθέσεις του «νόμιμα και κατάλληλα» και ότι «δεν έκανε τίποτα κακό».

    Οποιαδήποτε προτεινόμενη συμφωνία ομολογίας θα πρέπει να εγκριθεί από ομοσπονδιακό δικαστή και δεν ήταν άμεσα σαφές ποια ημέρα ο Χάντερ Μπάιντεν θα μπορούσε να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να δηλώσει την ενοχή του, σύμφωνα με την Washington Post.

    Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι ο νεότερος Μπάιντεν συμφώνησε προσωρινά να δηλώσει ένοχος σε δύο πλημμεληματικές φορολογικές κατηγορίες για μη καταβολή φόρων το 2017 και το 2018.

    Η συνδυασμένη φορολογική υποχρέωση ανέρχεται σε περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια για τα έτη αυτά, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τη συμφωνία για την ομολογία, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να περιγράψουν λεπτομέρειες της συμφωνίας που δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

    Οι εισαγγελείς σκοπεύουν να προτείνουν ποινή αναστολής για αυτές τις κατηγορίες, είπαν οι άνθρωποι αυτοί. Οι εκπρόσωποι του Μπάιντεν δήλωσαν ότι στο παρελθόν είχε επιστρέψει στην εφορία όσα χρωστούσε.

    Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν, πατέρας του Χάντερ και πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι στηρίζει τον γιο του και τις προσπάθειες του να ξαναφτιάξει τη ζωή του ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις κατηγορίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Τραμπ: Στις 14 Αυγούστου η δίκη για τα διαβαθμισμένα έγγραφα

    Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε και η νέα έφεσή του – Παραμένει στη φυλακή

    ΕΕ: Επένδυση €160 δισ. για ενίσχυση της τεχνολογικής υπεροχής της

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ