• Διεθνής πολιτική

    Χάμπεκ: “Η έναρξη του Nord Stream 2 θα σήμαινει υποχώρηση προς τον Πούτιν”

    • NewsRoom

    FILE PHOTO: German Economy and Climate Minister Robert Habeck addresses a news conference in Duesseldorf, Germany, February 22, 2022. Roberto Pfeil/Pool via REUTERS/File Photo


    Υποχώρηση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα σήμαινε κατά την άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, η διάνοιξη του γερμανορωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 . Αυτό θα σήμαινε έμμεσα ότι ο Πούτιν έχει δίκιο, προειδοποίησε ο πράσινος πολιτικός και αντικαγκελάριος σήμερα κατά τη διάρκεια της ανοικτής ημέρας στο υπουργείο του στο Βερολίνο.

    Ο Habeck είχε ερωτηθεί κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με επισκέπτες τι διαφορά έχει αν η Γερμανία λαμβάνει ρωσικό αέριο μέσω του αγωγού Nord Stream 1, όπως κάνει σήμερα, ή μέσω του Nord Stream 2. Ο αγωγός Nord Stream 2 έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Η γερμανική κυβέρνηση είχε αναστείλει τη διαδικασία έγκρισής του τον Φεβρουάριο, λίγο πριν από τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

    Ο Habeck δήλωσε ότι η Ρωσία περιορίζει τις προμήθειες μέσω του Nord Stream 1, παρόλο που ο αγωγός είναι “πλήρως λειτουργικός”. Ο Habeck προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αποδειχθεί αναξιόπιστη όταν ο Nord Stream 2 τεθεί σε λειτουργία, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με τον Nord Stream 1. “Και αν κερδίσει το παιχνίδι μαζί μας εκεί, ποιος μας δίνει την εγγύηση ότι δεν θα κάνει το ίδιο με τον Nord Stream 2;”

    Διαβάστε επίσης

    Handelsblatt: Η παγίδα του Πούτιν στην Δύση

    Σοϊγκού: “Η Ρωσία θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή πυραύλων Zircon”



    ΣΧΟΛΙΑ