• Διεθνής πολιτική

    Brexit: Πανηγυρίζει ο Μπόρις Τζόνσον για τη συμφωνία – Τις λεπτομέρειες περιμένουν οι Εργατικοί

    • NewsRoom


    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πανηγύρισε με τα χέρια ψηλά και σηκωμένους τους αντίχειρες τη «νίκη» που επετεύχθη σήμερα, αναρτώντας μια φωτογραφία του στο Twitter, με τη λεζάντα «Η συμφωνία ολοκληρώθηκε».

    Λίγα λεπτά νωρίτερα Λονδίνο και Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ταυτόχρονα ότι κατέληξαν σε μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, μετά από δύσκολες, πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

    Η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λιζ Τρας χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή, με ανάρτησή της στο Twitter. “Θα έχουμε μια ισχυρή εμπορική σχέση με την ΕΕ και θα εμβαθύνουμε τις συναλλαγές με τους εταίρους μας σε όλον τον κόσμο χάρη στην ανεξάρτητη εμπορική πολιτική μας”, ανέφερε.

    Από την άλλη, το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα σκοπεύει να εκφράσει την άποψή του αργότερα για την εμπορική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο εξ αρχής υποστήριζε ότι μια συμφωνία θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον.

    «Από την περίοδο των εκλογών, το Εργατικό Κόμμα προέτρεπε την κυβέρνηση και την ΕΕ να διασφαλίσουν μια εμπορική συμφωνία γιατί εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον μας», ανέφερε ένας εκπρόσωπος των Εργατικών. «Θα παρουσιάσουμε την επίσημη αντίδρασή μας σε εύθετο χρόνο», πρόσθεσε.

    Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.



    ΣΧΟΛΙΑ