ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες ότι σήμερα ξεκινά επισήμως η επιχείρηση «Ασπίδες», «μια στρατιωτική αμυντική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα».
«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ξεκίνησαν επτά αποστολές. Στην προηγούμενη θητεία (σ.σ. του προκατόχου μου) δεν χρειάστηκε να ξεκινήσουν τόσες πολλές, νομίζω ήταν μόνο μία. Σε τέσσερα χρόνια χρόνια ξεκινήσαμε επτά, στρατιωτικές και πολιτικές αποστολές» επισήμανε ο κ. Μπορέλ.
Η επιχείρηση «Ασπίδες» τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος έχει στόχο να συνδράμει στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Υπογράμμισε τέλος ότι «πρόκειται για γρήγορη και ισχυρή αντίδραση στην συμπεριφορά των Χούθι, οι οποίοι εξαπολύουν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην περιοχή».
Διαβάστε επίσης
Δεύτερο χτύπημα των Χούτι μέσα σε μια μέρα – Πλοίο με ελληνική σημαία δέχθηκε πυραυλική επίθεση
Μητσοτάκης: Στα 50α γενέθλιά της η ΝΔ δεν θα πάει στην ευρωκάλπη χαλαρά
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 19,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Bloomberg: Στα χέρια της Τεχεράνης η πετρελαϊκή δίοδος
- Μυτιλήνη: Σταματά από την Πέμπτη η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του σε όλη τη Λέσβο, λόγω του αφθώδους πυρετού
- Ισραήλ: Ο στρατός θα κυνηγήσει, θα εντοπίσει και θα εξοντώσει τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
- ΗΠΑ: Μασκ και SEC βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον διακανονισμό της μήνυσης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.