• Ναυτιλία

    Δεύτερο χτύπημα των Χούτι μέσα σε μια μέρα – Πλοίο με ελληνική σημαία δέχθηκε πυραυλική επίθεση

    • NewsRoom


    Η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανακοίνωσε ότι αμερικανικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου υπό ελληνική σημαία ζήτησε στρατιωτική συνδρομή δηλώνοντας πως δέχθηκε «πυραυλική επίθεση» σε απόσταση περίπου 93 μιλίων ανατολικά του Άντεν της Υεμένης.

    Σύμφωνα με την Ambrey, το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές.

    Πρόσθεσε ότι το Αυτόματο Σύστημα Αναγνωρίσεως (AIS) του πλοίου μετέδιδε εκείνη τη στιγμή ότι το πλοίο είχε φορτώσει φορτίο από τον τερματικό σταθμό Punta Alvear στην Αργεντινή.

    Σύμφωνα με το tradewinds η περιγραφή και η τοποθεσία του πλοίου ταιριάζει με το Sea Champion χωρητικότητας 48.900 dwt (κατασκευής 2005). Το πλοίο διαχειρίζεται η Mega Shipping Line Corp, μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, με έδρα στον Πειραιά και τη Νέα Υόρκη.

    Το σύστημα εντοπισμού πλοίων δείχνει ότι το Sea Champion μετέφερε καλαμπόκι από την Αργεντινή στο Άντεν – ένα λιμάνι της Υεμένης.

    Νωρίτερα σήμερα, φορτηγό πλοίο με σημαία Μπελίζ, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του, αφού χτυπήθηκε από πυραύλους των Χούτι επίσης, στον Κόλπο του Άντεν.

    Το πλοίο, που είναι νηολογημένο στη Βρετανία, είναι αγκυροβολημένο στο στενό Bab-el-Mandeb και το πλήρωμά του είναι ασφαλές.

    Πρόκειται για το bulker Rubymar, χωρητικότητας 32.200 dwt (κατασκευής 1997), ιδιοκτήτρια του οποίου είναι η Golden Adventure Shipping με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Η διαχείριση του, ωστόσο, και πιθανότατα και η πραγματική ιδιοκτήτρια του, είναι Λιβανέζικη, καθώς το πλοίο περιλαμβάνεται στον στόλο της GMZ Ship Management που εδρεύει στη Βηρυτό, αναφέρει το tradewinds.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νέα επίθεση των Xούτι με πυραύλους σε φορτηγό πλοίο – Kινδυνεύει να βυθιστεί

    Χτυπήθηκε ελληνόκτητο πλοίο από δυο πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα

    Ερυθρά Θάλασσα: Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν 6 πυραύλους – Τρεις από αυτούς στο ελληνόκτητο πλοίο



    ΣΧΟΛΙΑ