• Διεθνής πολιτική

    Bloomberg: Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τους συμμάχους τους για πιθανές μεγάλες πόλεις στην Ουκρανία που θα μπορούσαν να δεχθούν ρωσική επίθεση

    • NewsRoom
    Ρωσικός στρατός

    Ρωσικός στρατός


    Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τους συμμάχους ότι οποιαδήποτε ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε δυνητικά να στοχεύει πολλές πόλεις πέρα ​​από το Κίεβο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται  τρία άτομα που γνωρίζουν το ζήτημα.

    Οι πόλεις που θα μπορούσαν να δεχτούν επίθεση περιλαμβάνουν το Χάρκοβο στα βορειοανατολικά και την Οδησσό και τη Χερσώνα στα νότια, ανέφεραν οι αξιωματούχοι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

    Η άποψη των ΗΠΑ διαμορφώνεται εν μέρει από τη λεπτομερή γνώση των τύπων των ρωσικών δυνάμεων, τις δυνατότητές τους και το πώς θα μπορούσαν να είναι προετοιμασμένες να δράσουν, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Δεν διευκρίνισαν ωστόσο τι μπορεί να περιλαμβάνει μια πιθανή επίθεση, ούτε σχολίασαν ποιος μπορεί να είναι ο τελικός στόχος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με την ανάληψη τέτοιας δράσης.

    Πάντως,  ένα άτομο είπε ότι οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας εισβολή θα μπορούσε να υποστηριχθεί από αεροπορική υποστήριξη και κυβερνοεπιθέσεις.

    Μια εισβολή από πολλές τοποθεσίες θα μπορούσε ουσιαστικά να περιφράξει την Ουκρανία. Τέτοιες μαζικές επιθέσεις και οι τεράστιες απώλειες αμάχων που πιθανόν θα προκαλούσαν θα ενίσχυαν τη δυτική υποστήριξη για κυρώσεις στη Ρωσία, αναφέρει το Bloomberg.

    Η Μόσχα συνεχίζει να αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία και λέει ότι ήδη αποσύρει στρατεύματα από περιοχές κοντά στα σύνορα. Οι ΗΠΑ το αμφισβητούν, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι ενίσχυσε περαιτέρω τις δυνάμεις της την περασμένη εβδομάδα. Η Ρωσία επεκτείνει τώρα επίσης τις ασκήσεις στη Λευκορωσία, οι οποίες επρόκειτο να ολοκληρωθούν την Κυριακή.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανική κρίση: Εντείνει τις προσπάθειες για διπλωματική λύση ο Μακρόν – Μπαράζ επαφών με δυτικούς ηγέτες

    Ζελένσκι: Νέα επικοινωνία με Μακρόν – Υπέρ της εντατικοποίησης της ειρηνευτικής διαδικασίας η Ουκρανία

    Άντονι Μπλίνκεν: Είμαστε στο κατώφλι μιας ρωσικής εισβολής – Έτοιμος για συνάντηση με Πούτιν ο Μπάιντεν



    ΣΧΟΛΙΑ