ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε για την παρούσα κατάσταση ασφαλείας στο Ντονμπάς με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, στον οποίο είπε ότι το Κίεβο είναι υπέρ της εντατικοποίησης της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Αυτή ήταν η δεύτερη συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες μέσα σε δύο ημέρες.
Στις προηγούμενες συνομιλίες τους ο ουκρανός ηγέτης υπογράμμισε την προθυμία της χώρας του για διάλογο εν μέσω των φόβων ότι η Ρωσία πιθανόν να βρίσκεται στα πρόθυρα εισβολής.
Δεσμεύτηκε ότι δεν θα απαντήσει σε προκλήσεις από αυτονομιστές που πρόσκεινται στη Μόσχα.
«Συνεχίζοντας τη χθεσινή συνομιλία, πληροφόρησα τον Εμανουέλ Μακρόν για την παρούσα κατάσταση ασφαλείας και για τους νέους προκλητικούς βομβαρδισμούς. Είμαστε υπέρ της εντατικοποίησης της ειρηνευτικής διαδικασίας. Υποστηρίζουμε την άμεση σύγκληση της Τριμερούς Ομάδας Επαφής και την άμεση καθιέρωση καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Κρεμλίνο: Πούτιν και Μακρόν συζήτησαν την ανάγκη επιτάχυνσης της εύρεσης διπλωματικής λύσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Από ένα μικρό ενδοκρινολογικό εργαστήριο σε έναν σε έναν από τους πιο σημαντικούς ομίλους υγείας στη χώρα
- Ο νέος άσσος της Χήτος μετά το Ζαγόρι
- Τα περιθώρια ανόδου των αναλυτών για Metlen, Motor Oil, Titan, ΔΕΗ, HELLENiQ Energy και Elvalhalcor
- Η Μυκονιάτικη Πανσέληνος, οι Πλόες στην Άνδρο, καλλιτεχνικές συναντήσεις στο Κάπρι, μία μέρα δίπλα στη θάλασσα της Γλυφάδας και η κομψή παρουσία στο Προεδρικό Μέγαρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.