• Διεθνής πολιτική

    Bild: Αθώος ο Σολτς για τα εμπιστευτικά έγγραφα που πέταξε στα σκουπίδια

    • NewsRoom
    Όλαφ Σολτς

    Όλαφ Σολτς


    Η εισαγγελία του Πότσδαμ δεν θα κινήσει, τελικά, διαδικασία κατά του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς και της συζύγου του, Μπρίτα Ερνστ λόγω των «εμπιστευτικά» εγγράφων που κατέληξαν στον κάδο απορριμμάτων του σπιτιού τους, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη τον εισαγγελέα.

    «Αποφύγαμε να ξεκινήσουμε έρευνα, επειδή τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα ενημέρωσης δεν περιέχουν πληροφορίες, οι οποίες απειλούν σημαντικά δημόσια συμφέροντα» εξήγησε ο ανώτερος εισαγγελέας του Πότσδαμ, Βίλφρεντ Λέμαν.

    Τον Ιούλιο, το γερμανικό περιοδικό Spiegel ανέφερε ότι ο Σολτς και η Ερνστ «είχαν πετάξει εμπιστευτικά έγγραφα στον κάδο απορριμμάτων του ιδιωτικού τους διαμερίσματος στο Πότσδαμ. Μεταξύ των εγγράφων ήταν και ένα απόρρητο έγγραφο που αφορούσε τη σύνοδο κορυφής της G7 στο Ελμάου της Βαυαρίας».

    Νωρίτερα, το Spiegel έγραψε επίσης ότι ο Γερμανός καγκελάριος και η σύζυγός του, υπουργός Παιδείας του ομόσπονδου κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, έχουν επανειλημμένα πετάξει εμπιστευτικά έγγραφα στα σκουπίδια, τα οποία βρήκαν αργότερα οι γείτονές τους.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Αποχωρεί ο Φάουτσι τον Δεκέμβριο από τα αξιώματά του

    Βουλγαρία: Θέλει να διαπραγματευτεί με την Gazprom για επαναφορά του αερίου

    Ρωσία: Ζητά σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για το ζήτημα του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια



    ΣΧΟΛΙΑ