• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν για τον θάνατο Ναβάλνι: Υπεύθυνος ο Πούτιν – Εξετάζουμε έναν αριθμό επιλογών ως απάντηση

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι «δεν εξεπλάγη» με τον  θάνατο του φυλακισμένου Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ κατηγόρησε ευθέως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την υπόθεση.

    «Μην κάνετε λάθος: Ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι», είπε ο Μπάιντεν σε μια σύντομη ομιλία του στον Λευκό Οίκο.

    «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατος του Ναβάλνι ήταν αποτέλεσμα από κάτι που έκαναν ο Πούτιν και οι κακοποιοί του», πρόσθεσε.

    Όταν ρωτήθηκε για την προειδοποίησή του το 2021 για «καταστροφικές» συνέπειες για τη Ρωσία εάν ο Ναβάλνι πέθαινε στη φυλακή, ο Μπάιντεν ανέφερε πως η δήλωση αυτή έγινε πριν από τρία χρόνια και η Ρωσία από τότε έχει αντιμετωπίσει «πολλές συνέπειες», αναφερόμενος στις κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία.

    «Σκεφτόμαστε τι άλλο θα μπορούσε να γίνει», ανέφερε. «Εξετάζουμε έναν ολόκληρο αριθμό επιλογών.»

    Ο Μπάιντεν επανέλαβε την έκκλησή του προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων ναεγκρίνει τη βοήθεια προς την Ουκρανία . Επανέλαβε επίσης την κριτική του στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή προειδοποίησε πρόσφατα τους συμμάχους του ΝΑΤΟ ότι «θα ενθάρρυνε» τη Ρωσία να επιτεθεί σε χώρες του NATO που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για στρατιωτικές δαπάνες.

    Διαβάστε επίσης

    Γυναικοκτονία Ηράκλειο: «Παίζαμε με το όπλο γιατί είχε ασφάλεια» ισχυρίστηκε ο 39χρονος που σκότωσε την σύντροφό του 

    Σέρρες: Φωτιά κοντά σε σιδηροδρομική γραμμή – Ποια δρομολόγια σταματούν

    Κυψέλη: Πυκνώνει το μυστήριο της εξαφάνισής της Σταυρούλας – Στη ΓΑΔΑ η συγκάτοικός της



    ΣΧΟΛΙΑ