• Top Stories

    Από αυτό το μικρό καλώδιο ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στον πύργο της κολάσεως, στο Λονδίνο (pics)

    • NewsRoom


    Ένα μικρό καλώδιο ψυγείου φαίνεται ότι ευθύνεται για την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, όπου 72 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14 Ιουνίου 2017.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά ξεκίνησε λόγω υπερθέρμανσης σε ένα μικρό συμπιεστή ρελέ στο πίσω μέρος ενός ψυγείου Hotpoint στο διαμέρισμα 16 του 4ου ορόφου.

    Από τις πρώτες έρευνες υπήρχε η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος είχε πει ότι είδε καπνό να βγαίνει από το ψυγείο του και αμέσως κάλεσε σε βοήθεια.

    Αυτόπτες μάρτυρες και ένοικοι του κτηρίου έλεγαν ότι το κτήριο έγινε παγίδα θανάτου μέσα σε μόλις 15 λεπτά, καθώς τόσος ήταν ο χρόνος που χρειάστηκε προκειμένου η πυρκαγιά να εξαπλωθεί και να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

    Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τότε ότι η τόσο γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς ίσως οφειλόταν στην επένδυση που χρησιμοποιήθηκε κατά την ανακαίνιση του κτηρίου το 2016, ένα πάνελ από αλουμίνιο και πολυαιθυλένιο, τα οποία θεωρούνται μια φτηνή λύση για την ενεργειακή θωράκιση κτηρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λονδίνο: Πώς ήταν το εσωτερικό των σπιτιών στον Πύργο Γκρένφελ; (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λονδίνο: Πώς ο πύργος Γκρένφελ έγινε «Πύργος της Κολάσεως» σε 15 λεπτά (video)



    ΣΧΟΛΙΑ