• Διεθνής πολιτική

    Απειλές Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε την απέλαση τζιχαντιστών

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    «Η Τουρκία θα συνεχίσει να απελαύνει τους μαχητές του ISIS ανεξάρτητα από το αν οι άλλες χώρες τους δεχτούν» ήταν το νέο τελεσίγραφο που έστειλε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας πως η Άγκυρα δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει την πολιτική της επί του ζητήματος.

    Το σχόλιο αυτό έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά από την δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι η Τουρκία δεν θα μετατραπεί σε «ξενοδοχείο τζιχαντιστών».

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η Τουρκία απέλασε ήδη έναν Αμερικανό υπήκοο και θα προχωρήσει στις απελάσεις ενός Γερμανού και ένας Δανού. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι κρατούνται σε κέντρα απελάσεως όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι νομικές διαδικασίες.

    Η νομική διαδικασία για τον Αμερικανό πολίτη ολοκληρώθηκε σε ένα κέντρο απελάσεως στην Τουρκία και ο τζιχαντιστής ήδη απελάθηκε.

    Στο Βερολίνο, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την απέλαση ενός Γερμανού από την Τουρκία τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι άλλοι επτά Γερμανοί θα απελαθούν την Πέμπτη και δύο την Παρασκευή.

    Πρόκειται για τρεις άνδρες, πέντε γυναίκες και δύο παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι πρόκειται να απελάσει 11 Γάλλους τζιχαντιστές, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Συρία, και η σχετική νομική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δύο Ιρλανδοί τζιχαντιστές, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν στη Συρία, θα απελαθούν σύντομα.



    ΣΧΟΛΙΑ