ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν το Ισραήλ “σήμερα, αύριο και κάθε μέρα” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας σε δημοσιογράφος λίγο πριν την αναχώρηση της πτήσης του για το Ισραήλ.
“Στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι στην τρομοκρατία και έχουμε γνώση των σχεδόν απερίγραπτων ενέργειών της Χαμάς”, πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι “απλά αποκαρδιωτική”, όπως μεταδίδει το BBC.
Συνέχισε λέγοντας ότι μόλις φτάσει στο Ισραήλ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ και άλλους ανώτερους αξιωματούχους, ενώ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν στο Ισραήλ “ό,τι χρειαστεί”.
Αναφερόμενος στους Αμερικανούς υπηκόους που εξακολουθούν να αγνοούνται, είπε ότι θα καθοριστεί το πού βρίσκονται και εάν αποδειχθεί ότι είναι όμηροι της Χαμάς, θα γίνουν ενέργειες για να διασφαλιστεί η απελευθέρωσή τους.
Διαβάστε επίσης
Διαπραγματεύσεις Ερντογάν με Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων
Μεσανατολικό: Τουλάχιστον 22 Αμερικανοί νεκροί από τις επιθέσεις της Χαμάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Santo Wines: Πώς το ελληνικό οινοποιείο μπήκε στο αποκλειστικό βιβλίο της Rolls-Royce για τα 100 χρόνια Phantom
- Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Τσίπρας: η μοναξιά χωρίς άλλοθι
- Πάνω από 500 εκατ. ευρώ για εργασία και επιχειρηματικότητα – Το νέο πακέτο δράσεων της ΔΥΠΑ
- Βιομηχανία: Αναβάλλεται για τον επόμενο μήνα το σχέδιο στήριξης του ενεργειακού κόστους