• Διεθνής πολιτική

    Αντ. Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ θα παράσχουν στο Ισραήλ «ό,τι χρειάζεται»

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν


    Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν το Ισραήλ “σήμερα, αύριο και κάθε μέρα” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας σε δημοσιογράφος λίγο πριν την αναχώρηση της πτήσης του για το Ισραήλ.

    “Στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι στην τρομοκρατία και έχουμε γνώση των σχεδόν απερίγραπτων ενέργειών της Χαμάς”, πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι “απλά αποκαρδιωτική”, όπως μεταδίδει το BBC.

    Συνέχισε λέγοντας ότι μόλις φτάσει στο Ισραήλ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ και άλλους ανώτερους αξιωματούχους, ενώ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν στο Ισραήλ “ό,τι χρειαστεί”.

    Αναφερόμενος στους Αμερικανούς υπηκόους που εξακολουθούν να αγνοούνται, είπε ότι θα καθοριστεί το πού βρίσκονται και εάν αποδειχθεί ότι είναι όμηροι της Χαμάς, θα γίνουν ενέργειες για να διασφαλιστεί η απελευθέρωσή τους.

     Διαβάστε επίσης

    Διαπραγματεύσεις Ερντογάν με Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανώτατος αξιωματούχος κάνει λόγο για «False alarm» στην επίθεση από αέρος της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο

    Μεσανατολικό: Τουλάχιστον 22 Αμερικανοί νεκροί από τις επιθέσεις της Χαμάς



    ΣΧΟΛΙΑ