• Διεθνής πολιτική

    Ακάρ: Η Ελλάδα σπέρνει την διχόνοια λέγοντας συνέχεια ψέματα

    • NewsRoom
    Τουρκία

    Χουλουσί Ακάρ


    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, λέγοντας ότι η Αθήνα δεν έρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και λέει συνέχεια ψέματα.

    Συγκεκριμένα ο Ακάρ είπε πως «με ρητορική που αυξάνει την ένταση, ορισμένοι στην Ελλάδα μέρα νύχτα σπέρνουν διχόνοια, με στόχο να διαταράξουν τις σχέσεις μεταξύ δύο γειτόνων, δύο συμμάχων», ανέφερε ο κ. Ακάρ, ενώ κλιμακώνοντας τη ρητορική του, πρόσθεσε: «Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έρχεται για συνομιλίες, δεν κάθεται στο τραπέζι, δεν ακούει, λέει συνέχεια ψέματα. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο και ένα ψέμα. Έχουμε βαρεθεί να το αποδεικνύουμε ότι είναι ψέμα».

    Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, συνεχίζοντας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης πλέον τα βλέπουν κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι, ακαδημαϊκοί, ορισμένα στελέχη των Μέσων Ενημέρωσης και Έλληνες που έχουν κοινή λογική».

    «Έχουμε δίκιο και είμαστε δυνατοί επειδή έχουμε δίκιο. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι για να συνομιλήσουμε. Όμως, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για να μην επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, της Τουρκίας και των 85 εκατομμυρίων πολιτών μας, ούτε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας και να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός», πρόσθεσε ακόμη.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Κάποιοι που παριστάνουν τους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας δε χάνουν ευκαιρία να πλήττουν βάναυσα κορυφαίους θεσμούς

    Γεωργιάδης: Δεν θα είναι ένας εύκολος χειμώνας – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί και τρίτο Fuel Pass



    ΣΧΟΛΙΑ