• Πολιτική

    Γκάφα: Καραμανλής και Βενιζέλος διορίστηκαν… δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές!

    • Ρεγγίνα Σπυράτου

    Ο Κώστας Καραμανλής σε στιγμιότυπο με τον Ευ. Βενιζέλο στη Βουλή


    Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις διπλές εκλογές του Μάη! Θα σας… βοηθούσαν να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα σε κάποιο από τα εκλογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης όπου διορίστηκαν, εάν ο Άρειος Πάγος δεν είχε εντοπίσει τη… γκάφα των δικηγορικών συλλόγων.

    Απίστευτο αλλά αληθινό! Πράγματι ο κ.Καραμανλής και ο κ.Βενιζέλος, αλλά και ο Νίκος Δένδιας με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μπήκαν στην κληρωτίδα με την ιδιότητα τους ως δικηγόροι και τελικώς κληρώθηκαν και διορίστηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι. Έκπληκτοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Αρείου Πάγου που ετοιμάζονταν να τους αποστείλουν κλήση για να εμφανιστούν στα εκλογικά τμήματα που διορίστηκαν, διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για συνωνυμία αλλά για τα πολύ γνωστά πολιτικά πρόσωπα.

    Τι έχει συμβεί; Δικηγορικοί Σύλλογοι (και κυρίως αυτός της Θεσσαλονίκης) που απέστειλε τη λίστα με τα μέλη της στον Άρειο Πάγο, παρέλειψαν να αφαιρέσουν τους δικηγόρους που είναι πολιτικοί ή έχουν θέση σε υπουργείο που απαγορεύει την εμπλοκή τους με την εκλογική διαδικασία.

    Όπως λένε πηγές από τον Άρειο Πάγο, στις σχετικές λίστες των δικηγορικών συλλόγων δεν υπήρχε καν δίπλα στο όνομα το επάγγελμα ή κάποια επισήμανση για κώλυμα του κάθε προσώπου.

    Τώρα οι αρμόδιοι για την εκλογική διαδικασία υπάλληλοι του Αρείου Πάγου «τρέχουν και δεν φτάνουν». Αφενός για να ελέγξουν όλα τα ονόματα των δικηγόρων που έχουν διοριστεί ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, μήπως και ανάμεσα τους βρίσκεται κι άλλος πολιτικός, αφετέρου για να αντικαταστήσουν τον… πρώην πρωθυπουργό και τους πρώην υπουργούς με άλλους δικηγόρους.



    ΣΧΟΛΙΑ