• Πολιτική

    Γιατί οι Βρετανίδες βουλευτίνες έσπευσαν να υπερασπιστούν την Μέγκαν Μαρκλ

    • NewsRoom


    Βουλευτίνες από όλο το πολιτικό φάσμα της Βρετανίας διατύπωσαν την αλληλεγγύη τους προς τη Μέγκαν Μαρκλ, τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι, στη στάση που έχει υιοθετήσει κατά των ΜΜΕ με αφορμή τη δημοσίευση άρθρων με επίκεντρο τον χαρακτήρα και την οικογένειά της.

    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Μαρκλ προσέφυγε στη βρετανική δικαιοσύνη εναντίον εφημερίδας απαντώντας στο «bullying» που δέχεται το ζευγάρι από μερίδα των βρετανικών ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, ο Χάρι είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα βρετανικά ταμπλόιντ την Αμερικανίδα σύζυγό του θυμίζει τον τρόπο που προσέγγιζαν τη μητέρα του, την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

    Το ζευγάρι, το οποίο έχει αποκτήσει ένα αγοράκι πέντε μηνών, μίλησε για την πίεση που βιώνουν από τα βρετανικά ΜΜΕ, σε ένα ντοκιμαντέρ του δικτύου ITV που γυρίστηκε με αφορμή την βασιλική περιοδεία τους στην Νότια Αφρική και φέρει το όνομα «Harry and Meghan: Μια Αφρικανική Περιπέτεια».

    Η δούκισσα του Σάσσεξ, ανέφερε πως οι φίλες της την είχαν προειδοποιήσει για τα ταμπλόιντ, όταν γνώρισε για πρώτη φορά τον Χάρι. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν εύκολο, όμως νόμιζα ότι θα ήταν δίκαιο και αυτό ακριβώς είναι το κομμάτι με το οποίο δυσκολεύομαι πολύ να συμφιλιωθώ» ανέφερε στο ντοκιμαντέρ.

    Η βουλευτής Χόλι Λιντς συνέταξε και έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή, την οποία υπέγραψαν 71 γυναίκες συνάδελφοί της στη Βουλή των Κοινοτήτων.

    «Ως βουλεύτινες από κάθε πολιτική τάση, θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας προς εσάς, για τη στάση που υιοθετείτε εναντίον της συχνά προσβλητικής και παραπλανητικής φύσης των άρθρων που δημοσιεύονται σε ορισμένες εφημερίδες σχετικά με εσάς, τον χαρακτήρα σας και την οικογένειά σας» τονίζεται στην επιστολή.

    «Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άρθρα και οι τίτλοι ισοδυναμούν με εισβολή στην ιδιωτική σας ζωή, ενώ επιδίωξαν να διασπείρουν συκοφαντίες σχετικά με τον χαρακτήρα σας χωρίς κάποιο λόγο όπως μπορούμε να αντιληφθούμε», σημειώνουν.

    Σύμφωνα με τις Βρετανίδες πολιτικούς, αν και ο ρόλος τους είναι πολύ διαφορετικός, επισημαίνουν την κατανόησή τους για την «κακομεταχείριση και τον εκφοβισμό» που χρησιμοποιούνται συχνά για τη δυσφήμιση γυναικών που κατέχουν δημόσια αξιώματα.



    ΣΧΟΛΙΑ