• Πολιτική

    Γιατί άλλαξε ο τόπος συνάντησης Κυβέρνησης-καναλαρχών; Ποιοι θα παραστούν και ποιοι θα λείπουν;


    Ερωτηματικά γεννά η αλλαγή στο πρόγραμμα των συναντήσεων της Κυβέρνησης με τους τέσσερις επιχειρηματίες που πλειοδότησαν για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών. Στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου (όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί επισήμως), θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών που απόκτησαν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και κατόπιν αναμένεται συνάντηση, εντός της ημέρας, με τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

    Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στις 3 μ.μ. θα συναντηθεί ο γενικός γραμματέας κ.Λευτέρης Κρέτσος με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών, προκειμένου να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της συγκεκριμένης διαδικασίας, καθώς επισήμως, η συνάντηση αυτή χαρακτηρίζεται από την ΓΓΕΕ ως “συνάντηση προετοιμασίας”.

    Κατόπιν ο κ. Λ.Κρέτσος θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα από τη “συνάντηση προετοιμασίας” τον υπουργό Επικρατείας κ.Νίκο Παππά και εντός της ημέρας, ο υπουργός “θα έχει εντός της ημέρας συναντήσεις με τις ιδιοκτησίες των προσωρινών υπερθεματιστών”.

    gerobasiln
    Η Κυβερνητική εκπρόσωπος κα. Ολγα Γεροβασίλη

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ανακοίνωση της ΓΓΕΕ δεν αναφέρεται πουθενά ότι θα παραστεί η Κυβερνητική εκπρόσωπος κα. Ολγα Γεροβασίλη, όπως είχε επισημανθεί αρχικά, στις συναντήσεις.

    Είθισται, οι συναντήσεις στελεχών της Κυβέρνησης, να πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα μέρη ακριβώς προσδίδονται κάποια σημειολογία για το περιεχόμενο των συζητήσεων τους, ακριβώς για να αποφευχθούν τυχόν σχόλια και επικρίσεις.

    Η συγκεκριμένη συνάντηση λοιπόν, λόγω και της εντυπωσιακής δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών γενικότερα, άλλαξε τόπο και πρόσωπα. Ευλόγως λοιπόν, προκαλεί ερωτηματικά καθώς το αντικείμενο της συζήτησης είναι τα επόμενα διαδικαστικά βήματα, που θα πρέπει οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Καλογρίτσας και Κυριακού να ακολουθήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, μετά το τέλος του διαγωνισμού.

    pappas-620x411

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας κ.Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ “Κόκκινο” και απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώνονται από την αντιπολίτευση και ομίλους ΜΜΕ τόνισε ότι  “είναι πολλά τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, είναι εξοργιστικό το φαινόμενο, όταν προέρχονται από κόμματα που με ευκολία και παρανόμως πέταξαν στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους. Τόσο καιρό σιωπούσαν” υποστηρίζει ο κ.Παππάς, “ή ακόμη και χαίρονταν, ενώ δεν έκαναν τίποτε όταν έκλεινε π.χ. το Alter, όταν έκλεινε η Ελευθεροτυπία, όταν μειωνόταν η απασχόληση στον κλάδο κατά 30%-40%, όταν στο Mega οι εργαζόμενοι είχαν φτάσει να είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, όπως είπε.

    Ο κ. Παππάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως για τα τέσσερα αδειοδοτημένα πλέον κανάλια, ο νέος νόμος προβλέπει τουλάχιστον 400 άτομα με κανονικές συμβάσεις, δηλαδή τουλάχιστον 1.600 θέσεις και θα είναι παραπάνω, εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο όρος αυτός, όπως και άλλοι για τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, είναι όρος που αν παραβιαστεί, οδηγεί σε ανάκληση της άδειας, που είναι 10ετής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/maximou/71554



    ΣΧΟΛΙΑ