• Πολιτική

    Αντιδράσεις για την τροπολογία-δώρο της κυβέρνηση της κυβέρνησης στους καναλάρχες

    • NewsRoom
    Παππας

    Παππας-Κρετσος


    Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην αντιπολίτευση η κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία που ευνοεί τους καναλάρχες, λίγη ώρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ!

    Η τροπολογία δίνει εξάμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες καναλιών για να πληρώσουν την δεύτερη δόση για την αποπληρωμή του συνολικού τιμήματος που θα καταβάλλουν για τις άδειες εκπομπής. Σύμφωνα με τον νόμο, η καταβολή της πρώτης δόσης έπρεπε να γίνει εντός 15 ημερών από τη λήξη του διαγωνισμού, ενώ οι υπόλοιπες 9 να πραγματοποιούνται κάθε Ιανουάριο. Με την νέα ρύθμιση, αντί του Ιανουαρίου οι καναλάρχες θα μπορούν να καταβάλλουν το ποσό έως τις 15 Μαΐου.

    Ο τρόπος με τον οποίο κατατέθηκε η τροπολογία, στο «παρά πέντε» της ψήφισης του νομοσχεδίου, εξόργισε την αντιπολίτευση. «Η τροπολογια έχει καταγραφεί με ώρα 17:50. Φέρνετε τροπολογίες στη λήξη της συνεδρίασης για να μην γίνει συζήτηση», είπε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος από τη ΔΗΣΥ.  «Φέρνετε αυτήν την τροπολογία την ώρα που ο Χουλιαράκης και το υπουργείο Οικονομικών σαρώνει τα αποθεματικά των ταμείων για να δώσετε παροχές», ανέφερε.

    Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος ανέφερε πως «οι τηλεοπτικοί σταθμοί πληρώνουν για πρώτη φορά για τις συχνότητες. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει νομιμότητα. Τώρα η αντιπολίτευση βγαίνει ευαίσθητη γιατί δεν πληρώνουν οι καναλάρχες;». Ωστόσο, παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση δίνει «μια διευκόλυνση» γιατί όπως ανέφερε «ο νόμος μας είναι πολύ αυστηρός».

    «Η ρύθμιση είναι ανώδυνη. Δεν αναβάλλεται καμία δόση. Εσείς της αντιπολιτευσης αφήσατε καθαρό αποτύπωμα γιατί δεν κάνατε ποτέ διαγωνισμό και όταν εμείς το επιχειρήσαμε, εσείς λειτουργήσατε ως αυτόκλητοι προστάτες των καναλαρχών. Εμείς εισπράξαμε 25 εκατ. ευρώ από τέλη συχνοτήτων και 175 εκατ. ευρώ από φόρο διαφήμισης», ανέφερε ο Λευτέρης Κρέτσος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΣΡ: Προκηρύσσει δύο ακόμη τηλεοπτικές άδειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεοπτικές άδειες: Κατέθεσαν την πρώτη δόση τα 5 κανάλια



    ΣΧΟΛΙΑ