• Πολιτική

    Γερμανία: Τι προβλέπει το σχέδιο για την χαλάρωση των περιορισμών μετά τις 19 Απριλίου

    • NewsRoom
    Ενεργειακή κρίση: Υπέρ του ευρωπαϊκού συντονισμού η Γερμανία

    Άνγκελα Μέρκελ


    Τη σταδιακή επιστροφή της χώρας στους κανονικούς της ρυθμούς μετά τις 19 Απριλίου, οπότε και λήγουν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί, σχεδιάζει η Γερμανία, σύμφωνα με το Reuters.

    Επικαλούμενο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που ήρθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων, μεταξύ των μέτρων που σχεδιάζει η Γερμανία προβλέπονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους, οι περιορισμοί στις δημόσιες συναθροίσεις και η γρήγορη ιχνηλάτιση των ατόμων που έχουν μολυνθεί.

    Σύμφωνα με την πρόταση αυτή τα μέτρα θεωρείται ότι θα είναι επαρκή ώστε να διατηρήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που μολύνει ένας φορέας του ιού σε κάτω από 1 ακόμη και όταν η δημόσια ζωή αρχίζει σταδιακά να επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

    Για να είναι ωστόσο εφικτό αυτό οι μηχανισμοί που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να επιτρέπουν τον εντοπισμό, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, των ατόμων με τα οποία ήρθε σε επαφή κάποιος που νοσεί σε διάστημα 24 ωρών από τη διάγνωση.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα σχολεία θα είναι σε θέση να ξανανοίξουν σε περιφερειακό επίπεδο και οι αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι θα χαλαρώσουν.



    ΣΧΟΛΙΑ