• Πολιτική

    Γεράσιμος Θωμάς: Πώς θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΠΑ – Μεγάλο το ενδιαφέρον επενδυτών

    Γεράσιμος Θωμάς


    Στις ρυθμίσεις που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ αναφέρθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Γεράσιμος Θωμάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου.

    Όπως ανέφερε ο κ. Θωμάς, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει προ μηνών το mononews.gr, θα δημιουργηθούν δύο νέες εταιρείες, η ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ και η ΔΕΠΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΡΓΩΝ, η οποία θα παραμείνει ως χωριστή εταιρεία. Όσον αφορά τη ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, εκεί θα μείνουν τα συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου και ΕΠΑ.

    Στη συνέχεια, όπως ανάφερε, θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ κατά 65% και επίσης κατά 65% της ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΏΝ.

    Ο κ. Θωμάς επεσήμανε ότι υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών, από funds μέχρι μεγάλες εταιρίες, οι οποίες αποκτώντας της ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ θα επενδύσουν στην ανάπτυξη της και θα βοηθήσουν στη επέκταση υποδομών φυσικού αερίου.

    Το νέο νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζεται η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, ενώ εν τω μεταξύ προχωρούν και οι παρουσιάσεις σε επενδυτές.

    Τέλος, αναφορικά με τα χρέη της ELFE, σημείωσε ότι έχουν γίνει λογιστικές προβλέψεις.



    ΣΧΟΛΙΑ