• Πολιτική

    Γεραπετρίτης: Προσβλητική για πολίτες και δημοσιογράφους η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, προεξοφλεί το αποτέλεσμα της εξεταστικής

    • NewsRoom
    Γεραπετρίτης: Προσβλητική για πολίτες και δημοσιογράφους η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, προεξοφλεί το αποτέλεσμα της εξεταστικής

    Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, στη σημερινή συζήτηση και λήψη απόφασης επί πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη συζήτηση της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξεταστική επιτροπή για τα ΜΜΕ.

    Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα υπερψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως ανέφερε από τον τρόπο με τον οποίο έχει αυτή κατατεθεί δεν είναι ουδέτερη, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή του να προστεθεί προς διερεύνηση και η περίοδος της διακυβέρνησης Τσίπρα.

    «Στεναχωριέμαι γιατί αισθάνομαι ότι κι αυτή η ευκαιρία θα χαθεί. Διότι η δική μας πρόταση, που φάνηκε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την δέχεται, δεν έγινε δεκτή. Επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της διαφάνειας να ελέγξει μόνο την δική μας περίοδο, διότι την δική τους δεν την θέλουνε. Γι’ αυτό επειδή προεξοφλεί το αποτέλεσμα. Είναι πόρισμα δεν είναι πρόταση», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι η εξεταστική επιτροπή είναι προσβλητική και δίπλα προσβλητική για τους πολίτες και για τους δημοσιογράφους.

    «Πιστεύετε ότι οι πολίτες είναι αγέλη; Αλήθεια θεωρείται ότι όλοι δημοσιογράφοι είναι τέτοιες ψυχολογίας ώστε μόλις δουν κάποια χρήματα να εισρέουν, αμέσως αλλάζουν την πολιτική τους στάση; Θεωρείται ότι είναι όλοι πουλημένοι δημοσιογράφοι;», αναρωτήθηκε.

    Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ουσιαστικά το επιχείρημά του για τη λίστα Πέτσα είναι πως δεν πήρε χρήματα η εφημερίδα Documento.  «Συζητάμε πόσο άδικη ήταν η καταβολή επειδή δεν έλαβε χρηματοδότηση το Documento, δεν έχουμε ακούσει κάτι άλλο. Αν θέλετε να εκφράζεστε εδώ ως παραστάτες του Documento είναι δίκαιο σας αλλά να συμβουλευτείτε το διευθυντή της «Αυγής» που είχε καταφερθεί εναντίον του Documento. To ότι πρεσβεύουμε συμφέροντα συγκεκριμένων εφημερίδων αντιλαμβάνεστε ότι έχει πρόβλημα», σημείωσε με νόημα.

    O κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε δεν έχει καμία προσωπική σχέση με δημοσιογράφο, ενώ αντίθετα χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «αγωγό χυδαιότητας»!

    «Το θεωρώ ντροπή να διοχετεύει τέτοιου τύπου χυδαιότητες. Το λέω μία και καλή ότι εγώ δεν έχω καμία απολύτως σχέση με κανέναν δημοσιογράφο. Εγώ ο ίδιος έχω υποβάλει μιλήσει για θέματα που έχει καταθέσει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αλλά αυτού του τύπου χυδαιότητα θα μου επιτρέψετε να πω ότι σε αυτό το ναό δεν είναι επιτρεπτή», είπε.

    Παράλληλα απάντησε και στον Γ. Κατρούγκαλο, που νωρίτερα είχε πει ότι η σύσταση εξεταστικής από τη μειοψηφία αποτελεί πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση. «Είναι βαθύτατο πολιτικό ψευδός αυτό που είπε ο κ. Κατρούγκαλος ότι επρόκειτο για πρόταση της μειοψηφίας, πρόκειται περί λαθροχειρίας. Το πράξατε ως ένα πραγματικό δείγμα πολιτικού καιροσκοπισμού», σημείωσε.

    Διαβάστε επίσης

    Τσίπρας: Ο κ. Κουρτς μπροστά στον κ. Μητσοτάκη είναι αρσακειάδα

    Εξεταστική για τα ΜΜΕ: Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η στάση του ΚΙΝΑΛ – Live η συζήτηση στη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ