• Πολιτική

    Γεωργαντάς: Έχουν ήδη εκδοθεί 81.200 ευρωπαϊκά πιστοποιητικά Covid

    Γιώργος Γεωργαντάς


    Ήδη από χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής των ψηφιακών πιστοποιητικών Covid, έχουν εκδοθεί 81.200, σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργαντά

    Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε ότι «με μεγάλη επιτυχία από χθες εξελίσσεται το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid, έχουν εκδοθεί 81.200 πιστοποιητικά».

    Τόνισε, μάλιστα, ότι «υπήρξε για ορισμένους στην αρχή ένα λάθος στον τύπο του εμβολίου που είχαν κάνει. Έτσι, αυτοί οι πολίτες πρέπει να ξαναμπούνε καθώς έχει διορθωθεί αυτό το λάθος. Οι χώρες όπου μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει είναι επτά μαζί με την Ελλάδα και αναμένουμε αυτό το διάστημα του Ιουνίου να προστίθενται συνεχώς κι οι υπόλοιπες».

    Αναφορικά με τα ταξίδια των ανηλίκων, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι «εφόσον υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού από 16 ετών κι άνω τα παιδιά θα ταξιδεύουν με αρνητικό διαγνωστικό τεστ».

    Εξηγώντας την χρήση του πιστοποιητικού, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι το πιστοποιητικό με την επίδειξή του σε χώρα της ΕΕ θα σκανάρεται να επιβεβαιώνεται η γνησιότητά του, ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την αντικατάσταση της βεβαίωσης του εμβολιασμού, ενώ υπάρχουν σκέψεις και σχέδιο οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην κάνουν self test. «Περιμένουμε τις οδηγίες από τους ειδικούς. Μέχρι στιγμής ισχύει η υποχρεωτικότητα του self test», εξήγησε.

    Σε όσους έχουν νοσήσει και περιμένουν να κάνουν μόνο μια δόση θα τους έρχεται μήνυμα ακύρωσης της δεύτερης δόσης εμβολίου. «Όποιος νόσησε και τήρησε το πρωτόκολλο και το δήλωσε φαίνεται στο μητρώο ασθενών Covid. Αν δεν το έχει δηλώσει πρέπει μόνο τους με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν εντός του εξαμήνου να κάνει το εμβόλιο».

    Τέλος, υπογράμμισε ότι θα δοθεί και η δυνατότητα οι πολίτες 18-29 ετών να εμβολιάζονται και με άλλα δυο εμβόλια εκτός από την Johnson&Johnson, δηλαδή το Pfizer και το Moderna.

    Διαβάστε ακόμη:

    Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό – Η Ελλάδα στις πρώτες χώρες που το ενεργοποιούν

    Κοντογεώργης: Είμαστε πρωτοπόροι στο ψηφιακό πιστοποιητικό – Μια ελληνική πρόταση υλοποιείται

    Πρεμιέρα για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid – Πώς θα λειτουργεί, όλες οι λεπτομέρειες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ