• Πολιτική

    Κοντογεώργης: Είμαστε πρωτοπόροι στο ψηφιακό πιστοποιητικό – Μια ελληνική πρόταση υλοποιείται


    Την ελληνική συμβολή σε ό,τι αφορά στο ψηφιακό πιστοποιητικό σχολίασε το πρωί της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κοντογεώργης εξήγησε ότι «υπήρξε εγρήγορση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αυτό που έχει αξία είναι ότι μια ελληνική πρόταση υλοποιήθηκε και τίθεται σε εφαρμογή», αναφέροντας πως η Ελλάδα και μια μικρή δέσμη χωρών θα το χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις.

    Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας ότι «από 1η Ιουλίου και οι υπόλοιπες χώρες θα είναι έτοιμες για μαζική χρήση». Παράλληλα, ερωτηθείς για το πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα εμβολιασμού είπε ότι «αυτή τη στιγμή, το 35% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με πρώτη δόση. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 40% στους δικαιούχους εμβολιασμού, δηλαδή άνω των 16 ετών».

    «Δύο εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και θεωρούμε ότι με βάση τον προγραμματισμό των εμβολίων και εφόσον υπάρχει επάρκεια, πιστεύουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πετύχουμε ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανοσίας. Ήδη, στους άνω των 60 ετών και στους ευπαθείς έχουμε ξεπεράσει το 70% εμβολιασμού. Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία ότι μέσα στο καλοκαίρι θα το έχουμε πετύχει», συνέχισε.

    Τέλος, αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Κοντογεώργης προέταξε το εξής: «Επιχειρησιακά, εφόσον εγκρίθηκε το εμβόλιο, θα είμαστε έτοιμοι. Όμως, είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μέλη της οποίας είναι και παιδίατροι. Είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στο καλοκαίρι».

    Διαβάστε ακόμη:

    Πρεμιέρα για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid – Πώς θα λειτουργεί, όλες οι λεπτομέρειες

    Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό – Μητσοτάκης: Φτιάχνουμε μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας

    Σήμερα η παρουσίαση του ψηφιακού πιστοποιητικού από Μητσοτάκη – Πιερρακάκη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ