• Πολιτική

    ΓΕΝΟΠ: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από Δευτέρα – Ξεκινούν 48ωρες απεργίες

    • NewsRoom


    Τη Δευτέρα, 23 Απριλίου, ξεκινούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πώληση των μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλοπολης.

    Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, και τους δημάρχους Μεγαλόπολης και Εορδαίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Αδαμίδης, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του με το σχέδιο νόμου για την πώληση των μονάδων και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργίες που έχει προκηρύξει από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

    «Στόχος μας είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αντίδραση μας στο ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ», ανέφερε ο κ. Αδαμίδης, και πρόσθεσε πως οι κινητοποιήσεις δεν θα προκαλέσουν γενικό μπλακ άουτ αλλά «όταν μειωθεί έστω και λίγο το φορτίο στην Κρήτη τότε ναι θα προκληθεί διακοπή στο νησί».

    Ο κ. Καρυπιδης έκανε γνωστή μάλιστα και την πρόθεση του να παραιτηθεί με την άφιξη των νέων ιδιοκτητών των μονάδων της ΔΕH.

    Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των τοπικών κοινωνιών άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο, επικαλούμενοι παλιότερες ανακοινώσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήριζε «έγκλημα» την πώληση των μονάδων της ΔΕH, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει τη «μικρή ΔΕH».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ενέκρινε η Κομισιόν την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΕΝΟΠ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για την πώληση λιγνιτικών μονάδων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η εξαγορά της EDS στη πΓΔΜ για 4,8 εκ



    ΣΧΟΛΙΑ