• Πολιτική

    Γεννηματά: Να αποσυρθεί η τροπολογία για το Ελληνικό

    Φώφη Γεννηματά


    «Όχι» στην τροπολογία για το Ελληνικό με την οποία αποσαφηνίζονται οι όροι δόμησης για το ύψος των κτηρίων λέει το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο «βλέπει» αλλαγή των όρων υπέρ του επενδυτή, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή.

    «Όχι στην τροπολογία για το Ελληνικό, αλλάζουν οι όροι του νόμου και της σύμβασης», ανέφερε στο τέλος της ομιλίας της κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο η κα. Γεννηματά, η οποία υποστήριξε πως «υπάρχει μείζον ζήτημα».

    Πάντως, έσπευσε να προσθέσει πως το ΚΙΝΑΛ, θέλει τις  μεγάλες επενδύσεις , «αλλά δεν μπορεί να συμφωνούμε όταν οι όροι αλλάζουν κατόπιν εορτής. Δίνουμε αρνητικό σήμα διεθνώς, σήμα που θα το βρούμε μπροστά μας όταν γίνουν διαγωνισμοί για νέες επενδύσεις. Το έργο να προχωρήσει με βάση τους όρους που έχουν συμφωνηθεί».

    Ωστόσο, όπως εξήγησε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, η τροπολογία δεν αλλάζει ούτε το νόμο, ούτε την σύμβαση, αλλά είναι αναγκαία για να μην υπάρξει διαφορετική ερμηνεία της ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που θα εκδοθεί για το έργο.

    Η τροπολογία ορίζει πως το ανώτατο ύψος κατασκευής κτιρίων και εγκαταστάσεων στο Ελληνικό δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, εντός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Εξαίρεση αποτελούν το τμήμα του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού «που έχει πρόσωπο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης και επί της λεωφόρου Ποσειδώνος» και τα υψηλά κτίρια και εγκαταστάσεις, «εφόσον το ύψος αυτών δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση».



    ΣΧΟΛΙΑ