• Πολιτική

    «Γαλάζια Πατρίδα»: Σενάριο για απόβαση σε νησί του Αιγαίου προβάρουν οι Τούρκοι

    Τουρκικός στρατός

    Τουρκικός στρατός


    Σενάριο απόβασης σε νησί του Αιγαίου με τίτλο «Γαλάζια Πατρίδα» μελετούν οι Τούρκοι, ανεβάζοντας την θερμοκρασία στο Αιγαίο. Η εν λόγω στρατιωτική άσκηση, που είναι σε εξέλιξη από την προηγούμενη βδομάδα, συνεχίστηκε με σενάριο απόβασης σε εχθρική ακτή. Το κομμάτι αυτό της άσκησης διενεργήθηκε από δυνάμεις βατραχανθρώπων σε ακτή κοντά στη Σμύρνη και συγκεκριμένα στην νησίδα Χεκίμ, η οποία -σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- αναπαριστούσε εχθρικό νησί.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Open, κομάντος αμφίβιων καταστροφών αποβιβάστηκαν από το πολεμικό πλοίο Bayraktar (Σημαιοφόρος)  για να επιχειρήσουν να καταλάβουν το εν λόγω νησί. Επικεφαλής της ομάδας των κομάντος είναι ο αντιναύαρχος Ιμπραχίμ Οζντέμ Κοτσέρ.

    Νωρίτερα, πλοία-ναρκαλιευτές καθάρισαν τις ακτές γύρω από το νησί του εχθρού από νάρκες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας διάδρομος ασφαλείας στους κομάντος, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε κι ένα «δίχτυ ασφαλείας» στον αέρα με ελικόπτερα ΑΤΑΚ να παρακολουθούν και να συνεπικουρούν την απόβαση.

    «Καταβάλλουμε προσπάθειες για τη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων με την Ελλάδα ενισχύοντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

    Δεν παρέλειψε, όμως, να επαναλάβει την πάγια θέση της Τουρκίας σημειώνοντας ότι  «βέβαια στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Κοτζιάς πρότεινε στην Τουρκία να συμμετάσχει στο «ενεργειακό παιχνίδι της Μεσογείου»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κοτζιάς πρότεινε στην Τουρκία να συμμετάσχει στο «ενεργειακό παιχνίδι της Μεσογείου»



    ΣΧΟΛΙΑ