• Πολιτική

    Γ. Παπαδογιάννης: Ας αφήσουμε την κυβέρνηση να κυβερνήσει ( και θα έλθει η ώρα του λογαριασμού )

    • NewsRoom

    Γιάννης Παπαδογιάννης,δημοσιογραφος (Καθημερινή) και συγγραφέας


    Οι αυταπάτες, επιτέλους, τελειώνουν, και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της πολυετούς κατρακύλας. Τα μέτρα ναι μεν είναι βαριά για την οικονομία αλλά η θετική επίδραση της άρσης της αβεβαιότητας σε κάποιους τομείς, όπως τις επενδύσεις και τις τράπεζες, θα είναι θεαματική. Αλλά και στην ψυχολογία του κόσμου.

    Άλλωστε, εδώ και χρόνια η οικονομία το μόνο που θέλει είναι ηρεμία και σταθερότητα. Χωρίς την απειλή πρόωρων εκλογών, χωρίς αστάθεια, χωρίς φαντασιώσεις, χωρίς δημαγωγούς. Είπαν, ξαναείπαν, αρνηθήκαν, απείλησαν, καθυστέρησαν αλλά τελικά τα αεροδρόμια δόθηκαν. Και μετά ο ΟΛΠ. Και μετά οι Σκουρίες. Και ακολουθούν πολλά άλλα. Είναι να μην γίνει η αρχή. Να μην μπεις στο χορό. Να ξεπεράσεις τις αυταπάτες.

    Και οι επενδυτές θα έρθουν τρέχοντας. Όχι από εμπιστοσύνη στον Σύριζα αλλά λόγω εκμηδένισης του πολιτικού κινδύνου. Γιατί έστω και πάμε σε εκλογές, ποιος είναι ο κίνδυνος; Να βγει ο Κυριάκος να τους πάρει πίσω τις άδειες; Ή να κρατικοποιήσει τις επιχειρήσεις; Ή μήπως δεν τον δεσμεύουν οι συμφωνίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και θα τις σκίσει μόλις κερδίσει τις εκλογές;

    Μα μιλάμε για κυβέρνηση – οπερέτα, που ότι κάνουν το κάνουν πρόχειρα και λάθος, θα πει κάποιος. Ακόμα και αν είναι έτσι η κατρακύλα που προκαλεί χρόνια τώρα η αβεβαιότητα και η αστάθεια θα τερματιστεί και η οικονομία θα ανακάμψει. Και οι κάκιστες αυτές συμφωνίες βάζουν για τα καλά τη χώρα στις ράγες. Τι να κάνουμε; Οι αυταπάτες κοστίζουν.

    Ας αφήσουμε την κυβέρνηση να κυβερνήσει. Να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών. Να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν αυτή τη σουπερ συμφωνία, αποτέλεσμα της σουπερ διαπραγμάτευσης, που περιλαμβάνει μόνο μέτρα που δεν έχουν επιπτώσεις (μονο σε ελάχιστους), τον “κόφτη” δαπανών κλπ κλπ. Και βλέπουμε. Και θα έρθει η ώρα του λογαριασμού, και πιθανότατα πιο γρήγορα από όσο νομίζουμε.

    O Γιάννης Παπαδογιάννης είναι δημοσιογράφος της Καθημερινής και συγγραφέας. Τα βιβλία του είναι τα εξής : Από το μεγάλο πάρτι στη χρεοκοπία, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, (2013) Το άδοξο τέλος, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, (2012) Η άνοδος και η πτώση του Homo Economicus, Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/sindromitiki-tileorasi-ke-internet-pios-tha-plirosi-ton-neo-foro/44077

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/vusiness-stin-athina-i-trapeza-pireos-poulai-to-pososto-tis-stin-isw/44058



    ΣΧΟΛΙΑ