• Πολιτική

    Γ. Κουμουτσάκος: Η Τουρκία επιβεβαιώνει πως είναι ένας «περιφερειακός ταραξίας»

    Γιώργος Κουμουτσάκος


    Την Τουρκική προκλητικότητα, με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για τα κυριαρχικά δικαιώματα των Ιμίων, καυτηρίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    «Για μία ακόμη φορά με τις απαράδεκτες δηλώσεις για τα Ίμια, η Τουρκία επιβεβαιώνει την πεποίθηση που κυριαρχεί γι´ αυτήν στο Δυτικό Κόσμο. Μια χώρα αυταρχικής διακυβέρνησης που παράγει αστάθεια κ´ ένταση στην ευρύτερη περιοχή. Ένας περιφερειακός “ταραξίας” κ´ αβέβαιος σύμμαχος» τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος με ανάρτησή του στο Τwitter.

    Υπενθυμίζεται πως  ο Χαμί Ακσόι δήλωσε, αναφορικά με την απόφαση της Ελλάδας να συμπεριλάβει τις βραχονησίδων των Ιμίων στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της ΕΕ, «Natura 2000», πως η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τα περιβαλλοντικά προγράμματα της ΕΕ με πολιτικό κίνητρο, καθώς όπως υποστήριξε «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την κυριαρχία της Τουρκίας πάνω στα Ίμια».

    Από την πλευρά του το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Άγκυρα να μετράει τα λόγια της και επανέλαβε πως το νομικό καθεστώς των Ιμίων είναι πλήρως κατοχυρωμένο και η ελληνική κυριαρχία επ’αυτών είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εμπρηστική «απάντηση» Γιλντιρίμ στον Καμμένο: «Μη βγάζετε από το μυαλό σας το 1922»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκαλεί ξανά το Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Καμία αμφιβολία για την κυριαρχία της Τουρκίας πάνω στα Ίμια» – «Να μετράτε τα λόγια σας», απαντά η Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ