• Πολιτική

    Φωτιά και στο πολιτικό σκηνικό: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Τσίπρα – Απαντά στον Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/STR)


    Την ώρα που τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται σε φάση ύφεσης, η πολιτική αντιπαράθεση ανεβάζει στροφές.

    Σήμερα το μεσημέρι (12:15) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραχωρεί εκτάκτως συνέντευξη Τύπου στην Κουμουνδούρου, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Η συνέντευξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων Μητσοτάκη και πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (στις 15.00) όπου θα εξειδικευτούν τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για στήριξη των πυρόπληκτων.

    Πριν από λίγες ημέρες, κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη όλα τα μέτωπα της φωτιάς, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως τώρα είναι η ώρα της ενότητας και της αλληλεγγύης και όχι της απόδοσης ευθυνών:

    «Τούτες τις κρίσιμες, τραγικές στιγμές, η θλίψη και η οργή, δικαιολογημένα διαπερνούν τα συναισθήματα όλων μας. Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες γι’ αυτό που ζούμε. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα της απόδοσής τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα και μόνο πρόταγμα: Να συμβάλουμε όλοι με κάθε δυνατό τρόπο για να μπει ένα τέλος στο δράμα της φωτιάς. Τώρα είναι η ώρα της μάχης και της αλληλεγγύης. Είναι η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις».

    Την συζήτηση για την απόδοση ευθυνών άνοιξε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων.

    Εκεί δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι αντιδράσεις μας δεν πρέπει να είναι τυφλές. Οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει».

    Αλέξης Τσίπρας: Ως πότε θα συνεχίζεται αυτό το δράμα;

     



    ΣΧΟΛΙΑ