• Πολιτική

    Φίλης: Έντονη κριτική σε Τσίπρα και αιχμές για Πολάκη

    • NewsRoom
    Φίλης: Να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς τρίτη δόση

    Νίκος Φίλης


    Αρκετές ειδήσεις έβγαλε η ομιλία του Νίκου Φίλη στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Παρασκευής Ο πρώην υπουργός Παιδείας, από τα σημαντικότερα στελέχη της κίνησης της “Ομπρέλας”, άσκησε σκληρή κριτική στην πρόταση Τσίπρα να εκλέγεται ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος από τη βάση ενώ έστρεψε τα βέλη του και εναντίον του Παύλου Πολάκη.

    Μίλησε, χαρακτηριστικά, για μιμητισμό των συστημικών κομμάτων αλλά και για πολιτικό υποκείμενο που οφείλει να έχει πραγματικά και όχι «ψηφιακά» μέλη.

    Αναρωτήθηκε παράλληλα γιατί μετά τις κινήσεις που έγιναν μετά τις εκλογές του 2019 με τη διεύρυνση το κόμμα δεν κατάφερε να βρει το βηματισμό που ήθελε.

    Τάχθηκε έτσι και τυπικά υπέρ της εκλογής του προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από το συνέδριο του κόμματος όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. «Σας καλώ να μην διαβάζουμε λάθος τη συγκυρία. Να μην προχωρήσουμε σε μια στρατηγικού χαρακτήρα μεταμόρφωση του πολιτικού μας υποκειμένου με οδηγό τον αρχηγισμό, τη ρευστοποίηση της κομματικής μας συγκρότησης και έναν ανερμάτιστο πολυσυλλεκτισμό, που υποκλίνεται βαθιά στον κυβερνητισμό και στην εξουσία ως αυτοσκοπό» είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Η μετάλλαξη που δρομολογήθηκε από το βράδυ των εκλογών πόσο έχει συμβάλλει στην ενίσχυση της πολιτικής μας δυναμικής; Πόσο συνέβαλαν τα διορισμένα όργανα ή η κατάργηση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Μας βοήθησε ή μας έβλαψε η αμφισβήτηση της ανάγκης να υπάρχει η ΑΥΓΗ και το Κόκκινο; Γιατί η ραγδαία φθορά της ΝΔ δεν έχει ακόμη δημιουργήσει ισχυρό ρεύμα νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ; Θα το πετύχουμε αντιγράφοντας τις διαδικασίες των συστημικών κομμάτων για την εκλογή αρχηγού;».

    Η κυβερνητική θητεία δεν μπορούσε να μείνει εκτός της ομιλίας του βουλευτή. Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις και ότι υπήρξαν συμπεριφορές που «πλήγωσαν» τον κόσμο της Αριστεράς και τραυμάτισαν το ηθικό πλεονέκτημα της παράταξης.

    Εμμέσως πλην σαφώς «στόχευσε» και τον Παύλο Πολάκη όταν τόνισε ότι «μεμονωμένες απόψεις για τον εμβολιασμό θόλωσαν το μήνυμά μάς σε ότι αφορά την πανδημία».

    Τάχθηκε, επίσης, κατά των εξορύξεων και της πυρηνικής ενέργειας και έθεσε ως προγραμματικούς στόχους για την επόμενη διακυβέρνηση το χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας και την καθιέρωση της Αυτόματης Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή για την ουσιαστική αύξηση όλων των μισθών έτσι ώστε «η δεύτερη φορά Αριστερά να είναι καλύτερη από την πρώτη».

    Διαβάστε επίσης

    Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ο παραγκωνισμένος Πολάκης «κάρφωσε» τον Ξανθό για την πανδημία

    Βουλή: «Στα κάγκελα» ο Πολάκης για την άρση της ασυλίας του – Αραμπατζή: Κρύβεσαι πίσω της δυο μέτρα άντρας;

     



    ΣΧΟΛΙΑ