• Πολιτική

    Βουλή: «Στα κάγκελα» ο Πολάκης για την άρση της ασυλίας του – Αραμπατζή: Κρύβεσαι πίσω της δυο μέτρα άντρας;

    • NewsRoom
    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση της άρσης της ασυλίας του, Αθήνα, Τετάρτη 13 Απριλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση της άρσης της ασυλίας του, Αθήνα, Τετάρτη 13 Απριλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Σε ένα ακόμη από τα γνωστά σόου του στη Βουλή επιδόθηκε την Τετάρτη ο «πάντα αψύς» Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας του έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει σε βάρος του η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.

    Αφορμή, η ανάρτηση του κ. Πολάκη το 2019 όπου μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι η κυρία Αραμπατζή είχε καταδικαστεί για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ότι «πουλούσε ψευτοπατριωτισμό» παρελαύνοντας με εθνική φορεσιά, καθώς και ότι η επιχείρηση του πατέρα της είχε λάβει διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

    «Έχω αρχίσει και βαριέμαι πλέον», είπε με το γνωστό βαρύ του ύφος ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής. «Έχετε άρει καμιά 20αριά φορές την ασυλία μου. Από τότε που αναλάβατε έχω 23 δικαστήρια. Στα 20 αθωώθηκα. Στα άλλα τρία είναι Χ μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Πρόκειται για καθαρά εκδικητική πολιτική δίωξη μετά από μήνυση της βουλευτού σας.  Έκανα μια ανάρτηση που έλεγε ο ψευτοπατριωτισμός θα είναι πάντα το τελευταίο καταφύγιο του πολιτικού συστήματος. Που είναι το ψέμα, που είναι ο δόλος, που είναι η συκοφαντία;» διερωτήθηκε, για να συνεχίσει στον ίδιο περιφρονητικό τόνο:

    «Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Είναι σαφές για τι γίνεται η μήνυση. Για τα λεφτά. Το θέμα είναι γιατί σε αυτή τη ζωή ο καθένας μετά από 20-30 χρόνια θα θυμάται εμένα και θα θυμάται και εσάς. Ο καθένας είναι το έργο του και τα παιδιά του. Εσάς το έργο σας τι είναι; Ότι βγάλατε κανένα φραγκάκι σε κανένα πελάτη. Εμάς ότι ανατάξαμε το σύστημα. Αποκαλύψαμε και στείλαμε στον εισαγγελέα τη βρωμιά, και τη δυσωδία. Ψηφίστε κύριοι, δεν υποχωρούμε δεν κωλώνουμε».

    «Σαν τον λαγό όπου φύγει – φύγει»

    «Πράγματι κύριε Πολάκη η ιστορία μας κρίνει. Εσάς θα σας θυμάται η ιστορία ως τον recordman βουλευτή που έχει διψήφιο αριθμό αιτήσεων για άρση ασυλίας και η πλειοψηφία είναι για συκοφαντική δυσφήμηση», του απάντησε η Φωτεινή  Αραμπατζή, καταλογίζοντας του πολιτική δειλία:

    «Γιατί δεν ζητάτε την άρση της ασυλίας σας για να με πάτε αίμα, να με ξεφτιλίσετε, να γίνει της αλεπούς ο θάνατος όπως λέτε. Γιατί κρύβεστε δυο μέτρα άντρας πίσω από την ασυλία; Φοβάστε ότι εκεί θα αποκαλυφθούν τα ψέματα και οι συκοφαντίες σας. Ξέρατε ότι είχα αθωωθεί και οι μηνύτριες είπαν ότι δεν υπήρχε δόλος . Και τέσσερα χρόνια μετά την αθώωση έρχεστε και λέτε τι να μυρίσω τα νύχια μου. Είχατε την πηλάλα αντί να ασχοληθείτε με τα υπουργικά σας καθήκοντα μνα σερφάρετε στο Διαδίκτυο ό,τι fake υπήρχε. Τρέχετε σαν τον λαγό όπου φύγει φύγει», παρατήρησε χαρακτηριστικά η βουλευτής Σερρων της ΝΔ.

    «Τρέμετε να βρεθείτε στη Δικαιοσύνη. Λέει τη μισή αλήθεια. Χρησιμοποιεί χυδαίο λόγο, λάσπη και απειλές», συνέχισε η κυρία Αραμπατζή για τον Παύλο Πολάκη στον οποίο απάντησε και επί της ουσίας, για όσα δηλαδή, ανέφερε σε βάρος της στην επίμαχη ανάρτησή του:

    «Κατ’ αρχάς ανιστόρητε κύριε δεν είναι στολές οι εθνικές μας φορεσιές. Δεν είναι καρναβάλι . Με χαρακτηρίζει ψευτοπατριώτισσα γιατί τόλμησα να αποδεχθώ πρόσκληση του Λυκείου Ελληνίδων του οποίου είμαι μέλος και χορεύτρια τα τελευταία 30 χρόνια να παρελάσω με εθνικές φορεσιές. Αποκρύπτει ότι τέσσερα χρόνια πριν από την ανάρτηση του είχα αθωωθεί αμετακλήτως».

    Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, Αθήνα, Τετάρτη 13 Απριλίου 2022.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
    Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, Αθήνα, Τετάρτη 13 Απριλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    «Στήνετε τα δικά σας πολακικά δικαστήρια και τις δικές σας γκιλοτίνες […] Οι τραμπουκισμοί, τα τσίγκινα σωβρακάκια, η συμπεριφορά ενός ασύδοτου τρολ ανήκουν όμως σε μαύρες εποχές άλλων συστημάτων, τις οποίες η Αριστερά ομνύεται και αντιπαλεύει», τόνισε η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

    «Τις απειλές σας εκεί που σας παίρνει και τη λάσπη εκεί που σας ανέχονται. Εμένα τέτοιοι τζάμπα μάγκες που κρύβονται στο λαγούμι τους δεν μου λένε τίποτα. Ζητήστε άρση ασυλίας να κριθούμε από τη Δικαιοσύνη. Ελάτε αν τολμάτε», κατέληξε η κυρία Αραμπατζή προκαλώντας τον Παύλο Πολάκη να άρει την ασυλία του και να την αντιμετωπίσει στο δικαστήριο.

    Νέα στήριξη στον Παύλο Πολάκη από ΣΥΡΙΖΑ

    Το επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής είχε και δεύτερο γύρο όταν  ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ορίσει τον Παύλο Πολάκη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο έτσι ώστε  να δευτερολογήσει στη διαδικασία.

    Η αποδοχή του αιτήματος εκ μέρους του προεδρεύοντος, Χαράλαμπου Αθανασίου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της πλειοψηφίας, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Χρήστο Μπουκώρο, να λέει σε δηκτικό ύφος: «Αυτό είναι το μνημόσυνο που κάνατε τώρα. Επιτρέψατε την καταστρατήγηση χωρίς να φέρετε αντίλογο. Αφού ορίσετε κατα παραγγελία κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο την τελευταία στιγμή που του δίνετε την δύναμη να είναι εκπρόσωπος του προέδρου σας στη Βουλή ορίστε τον και πρόεδρο».

    «Ονειρεύεστε λεφτά, καταδίκες στις πλατείες και κρεμάλες. Για εμάς το θέμα είναι η καταφανέστατη συκοφάντηση ενός μέλους του εθνικού κοινοβουλίου», υπογράμμισε ο κ. Μπουκώρο απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη και τους συναδέλφους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης για τη δωρεά Δασκαλόπουλου: Εύχομαι και ελπίζω η πράξη του αυτή να βρει πολλούς μιμητές

    Οικονόμου: Μείζον πρόβλημα η ακρίβεια – Ζούμε μια «εκρηκτική» συγκυρία

    Κυβέρνηση: Αλλαγές και μέτρα με κοινωνικό πρόσημο ο προγραμματισμός μέχρι το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ