ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα θα άρει σταδιακά το lockdown από την Δευτέρα 11 Μαΐου, αλλά ορισμένοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ στην περιοχή του Παρισιού, όπου εξακολουθούν να σημειώνονται κρούσματα του κορονοϊού.
«Από την Δευτέρα θα χαλαρώσουμε σταδιακά το lockdown που ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου… αλλά η χώρα είναι κομμένη στα δύο με τον κορονοϊό να εξαπλώνεται γρηγορότερα σε κάποιες περιοχές και ειδικά στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς, η οποία είναι πυκνοκατοικημένη», είπε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.
Σε άλλα τμήματα της χώρας τα γυμνάσια, τα καφέ και τα εστιατόρια πιθανόν να ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου αν το ποσοστό της μόλυνσης παραμείνει χαμηλό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπισμπίκης: Πήγε γλυκά στους κατοίκους της Φιλοθέης για το τροχαίο – «Θα τα πληρώσω εγώ αν δεν καλυφθούν από την ασφαλιστική» (βίντεο)
- Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον ΑΘΕ
- Mediobanca: Στα €30 η νέα τιμή-στόχος για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Τουρκία: Επιταχύνθηκε για πρώτη φορά ο πληθωρισμός μετά από έναν χρόνο στασιμότητας – Στο στο 33,3%
