• Πολιτική

    Εξέλιξη: Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ – Ζεεχόφερ παρουσία του Σόιμπλε


    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, συναντήθηκαν πριν από λίγη ώρα, για συνομιλίες με τη μεσολάβηση του προέδρου του γερμανικού κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

    Στη συνάντηση αυτή στόχος των τριών κορυφαίων πολιτικών είναι να εξεταστούν πιθανές λύσεις στην κρίση που απειλεί την κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου.

    Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίασαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του CDU και του CSU, παρουσία της Μέρκελ, αλλά δίχως τον Ζεεχόφερ. Νέα συνάντηση θα γίνει απόψε (11 μ.μ. ώρα Ελλάδος), μεταξύ των βουλευτών και των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, του CSU, του CDU και του SPD.

    Την Κυριακή, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί, κατηγορώντας την καγκελάριο ότι απέτυχε να προωθήσει τα αιτήματα του κόμματός του για τους ελέγχους των συνόρων στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ.

    Ο Ζεεχόφερ επιμένει στην άρνηση εισόδου στη χώρα σε μετανάστες οι οποίοι έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλο κράτος της ΕΕ. Η καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαμάχη μεταξύ Χριστιανοκοινωνιστών και Χριστιανοδημοκρατών θα τερματιστεί απόψε. «Υπάρχει ισχυρή επιθυμία για επίλυση», είπε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταιγιστικές εξελίξεις στη Γερμανία: Καταρρέει η κυβέρνηση Μέρκελ-Προς παραίτηση ο Ζέεχοφερ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δαμόκλειος σπάθη για Μέρκελ το προσφυγικό – Κρίνεται το μέλλον της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προσφυγικό: Χρήματα οι άλλοι – Πρόσφυγες και μειωμένο ΦΠΑ για 6 μήνες εμείς



    ΣΧΟΛΙΑ