Πολιτική

Έξαλλη η ΕΣΗΕΑ: Ζητά εξηγήσεις από Τόσκα για ξυλοδαρμούς εργαζομένων που κάλυπταν τη δολοφονία Στεφανάκου

  • NewsRoom


Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά και ζητά την άμεση διεξαγωγή έρευνας από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα για τις χθεσινές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, τεχνικών, φωτοειδησεογράφων, αλλά και απλών πολιτών, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου.

Η ΕΣΗΕΑ, στην ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τον δολοφονημένο, επιτέθηκαν με λυσσώδη μανία στους συναδέλφους, την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί, οι οποίοι παραβρίσκονταν, παρέμεναν θεατές.

Οι επιθέσεις δεν ήταν μεμονωμένες, αλλά αντίθετα αυξάνονταν καθώς περνούσε η ώρα, δημιουργώντας ακραίες συνθήκες για τους συναδέλφους, αλλά και για τους απλούς πολίτες που συνέρρεαν. Από τον άγριο ξυλοδαρμό, ένας εικονολήπτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αναφέρει η ανακοίνωση. Πληροφορίες θέλουν τον τραυματισμένο οπερατέρ να εργάζεται για την εταιρεία ALTEBARAN που ιδρύθηκε το καλοκαίρι. Μάλιστα ο οπερατέρ χτυπήθηκε αμέσως μόλις κατέβηκε από την μηχανή.

Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη χθεσινή στάση της αστυνομίας και τονίζει ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν φοβούνται κανέναν. Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να επιτελούν το έργο τους κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες και δεν πτοούνται ούτε από τραμπούκους ούτε από οργανωμένες ομάδες. Θα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών, όπως τους καλεί το καθήκον τους, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στεφανάκος: Η τελευταία και προφητική ανάρτηση στο facebook λίγες ημέρες πριν τον γαζώσουν με 22 σφαίρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος που δολοφονήθηκε στο ΧαϊδάριΣΧΟΛΙΑ