• Πολιτική

    Έβρος: Ανησυχίες για εκ νέου τουρκική προκλητικότητα – Ενίσχυση με 400 αστυνομικούς

    αστυνομικοί στα σύνορα του Έβρου κοιτούν μετανάστες

    (Φωτογραφία αρχείου)


    Την επιπλέον ενίσχυση των ελληνικών συνόρων στον Έβρο αποφάσισε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς οι υποψίες για εκ νέου τουρκική προκλητικότητα μέσω της μεταφοράς προσφύγων, ανησυχούν τόσο της ΕΛ.ΑΣ όσο και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

    Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η ενίσχυση των ελληνικών περιοχών γύρω από τα σύνορα του Έβρου με επιπλέον 400 άνδρες της αστυνομίας. Ήδη εκδόθηκε η πρώτη διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση στον Έβρο συνολικά 125 αστυνομικών που θα συνδράμουν στις περιπολίες στην οριογραμμή, ενώ αναμένεται και δεύτερη διαταγή που θα αφορά σε 280 άντρες των ΜΑΤ που θα πάρουν το δρόμο για τα χερσαία σύνορα.

    Η διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ενίσχυση γίνεται «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικού».

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η απόφαση για την έκδοση της διαταγής ελήφθη το βράδυ της Τρίτης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.



    ΣΧΟΛΙΑ