• Πολιτική

    Ευρωκοινοβούλιο: Η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην κορυφή της ατζέντας

    • NewsRoom


    Η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα βρεθεί στην κορυφή του ενδιαφέροντος στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προσεχή εβδομάδα στο Στρασβούργο.

    Υψηλής σημασίας είναι και το θέμα της Συρίας και των σχέσεων με τη Ρωσία, καθώς και η ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που θα έχει αντικείμενο το μέλλον της Ένωσης, αλλά αναμένεται φορτισμένη από την επικαιρότητα των επιθέσεων στη Συρία.

    Στην ατζέντα της συζήτησης εμπεριέχεται και η μαζική παραβίαση των προσωπικών δεδομένων μέσω Facebook που άνοιξε επιτακτικά το θέμα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των πολιτών.

    Η παρατεινόμενη κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

    Ως προς τη σύλληψη και συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που έρχεται στο ΕΚ μετά από κοινή πρόταση των ευρωομάδων του ΕΛΚ και της Αριστεράς, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου Τουρκία, παρουσία της Ύπατης Εκπρόσωπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

    Η ολομέλεια θα συζητήσει τα βήματα που πρέπει να ληφθούν για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου, χωρίς να τους έχει αποδοθεί επίσημα κατηγορία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Παζάρι» για το ελληνικό χρέος: Στα 80 δις η διαφορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκικό πολεμικό σκάφος πέρασε από τον Ισθμό της Κορίνθου (video-pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Στην τελική ευθεία ο νέος γύρος για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής



    ΣΧΟΛΙΑ