• Πολιτική

    Εύη Χριστοφιλοπούλου: Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ γιατί απογοητεύτηκα

    • NewsRoom
    Εύη Χριστοφιλοπούλου

    Εύη Χριστοφιλοπούλου


    Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησε στη ΝΔ, εξήγησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

    «Τα τελευταία τρία χρόνια έχω απογοητευτεί από τον χώρο τον οποίο υποστήριξα για πάρα πολύ καιρό, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή», είπε αρχικά η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ σημείωσε πως ποτέ δεν ήθελε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η ΝΔ έχει έναν σοβαρό κεντρώο χώρο, έχει τον συντηρητικό χώρο, έχει και τον φιλελεύθερο χώρο άρα εγώ θεωρώ ότι είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Ζούμε σε μια εποχή συγκλίσεων προς το κέντρο όπου ο πραγματικός πολιτικός αντίπαλος και εχθρός είναι ο ακροδεξιός λαϊκισμός και ο ακροαριστερός λαϊκισμός. Τα άκρα απειλούν την Ευρώπη, την Ελλάδα», επισήμανε.

    Αναφορικά με την άποψή της ότι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ήθελε το κόμμα της να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε:

    «Δεν το ήθελα σε καμία περίπτωση, από καιρό και εγώ και άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ, το είχαμε επισημάνει με πάρα πολλούς τόνους, όχι γιατί εχθρευόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διότι πρώτον δεν είμαστε αριστεροί και δεύτερον και κυριότερο ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε στο παρελθόν με την αντιμνημονιακή οργή και το πώς πολιτεύτηκε με λαϊκισμό πόσο έβλαψε τη χώρα.

    Και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό πια και δεν θέλουμε πολλοί από εμάς σε καμία περίπτωση να έχουμε καμία σχέση με εκείνο που υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ούτε με ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα».

    «Ο Ανδρουλάκης φοβάμαι ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν στενό κύκλο»

    Όσον αφορά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, είπε:

    «Δεν έχει νόημα να πω κάτι, φοβάμαι ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν στενό κύκλο. Καλό θα ήταν να ανοίξει περισσότερο και να αναθεωρήσει. Ενώ θα μπορούσε ως νεότερη γενιά πολιτικών να ανοίξει τα φτερά του και να πάει σε μια πολιτική ουσιαστικής αντιπολίτευσης έχει παραμείνει στην αντιπολίτευση του «όχι σε όλα». Είναι της δεκαετίας του ’80 αυτή η αντιπολίτευση, έχει παρέλθει».

    Τέλος, ερωτηθείσα αν υπάρχει αντιπολίτευση, απάντησε πως «υπάρχει μια αντιπολίτευση κατακερματισμένη, υπάρχει μια αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει περισσότερο, αλλά είμαστε σε μια εποχή που ο κόσμος χρειάζεται για να πεισθεί πολύ πιο σαφείς προτάσεις και συγκλίσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Αν μου απαγγελθούν κατηγορίες, θα καταπέσουν – Ουδέν μεμπτό, δεν έχω τίποτα στο όνομά μου

    Παπαστεργίου: Καταργούνται βασικά πιστοποιητικά από τον Μάρτιο – Τομή ο προσωπικός αριθμός

    Μητσοτάκης: Αυξάνεται έως €10.000 η αρωγή στους αγρότες της Θεσσαλίας – Κατώτατος μισθός €950 στο τέλος της 4ετίας



    ΣΧΟΛΙΑ