Πολιτική

Ευάγγελος Βενιζέλος για δήλωση Αγγελή: Να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή η δικογραφία

benizelos1

Ευάγγελος Βενιζέλος


Μπορεί να μην είναι πια βουλευτής αλλά μέσω του facebook o Ευάγγελος Βενιζέλος δίνει το «παρών» στην επικαιρότητα και δημοσιοποιεί την άποψή του για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Σχολιάζοντας το θέμα της δήλωσης – αναφοράς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή πριν από λίγο, επεσήμανε  στην προσωπική του σελίδα, την υποχρέωση των δικαστικών Αρχών να διαβιβάσουν το θέμα στη Βουλή.

Το post του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο οποίο έγιναν  41 κοινοποιήσεις σε λιγότερο από μία ώρα, ανέφερε τα εξής:

«Επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής:

Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση – αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα:

Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου.

Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν.»


ΣΧΟΛΙΑ