• Πολιτική

    Εύα Καϊλή: Αυτές είναι οι βαλίτσες με τα χρήματα που κατασχέθηκαν (νέες φωτογραφίες)

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    Νέες φωτογραφίες από τα ευρήματα στα σπίτια της Εύας Καϊλή και του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι και τη βαλίτσα που βρέθηκε στα χέρια του πατέρα της Εύας Καϊλή έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου.

    Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου ανέβασε στο twitter φωτογραφίες με τα χρήματα, αλλά και τις βαλίτσες που βρέθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης του σκανδάλου Qatargate.

    Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, κατά τη διάρκεια των ερευνών στην περιοχή των Βρυξελλών για την υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται και άτομα που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

    «Στο πλαίσιο ενός φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για υποψίες διαφθοράς, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατάσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών», αναφέρει το μήνυμα της βελγικής Αστυνομίας.

    Δείτε το tweet:

    Από πού προήλθαν τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Καϊλή

    Σε μεγάλες αποκαλύψεις μπορούν να οδηγήσουν τα χαρτονομίσματα που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες, που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης Qatargate

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας L’ Echo – τις οποίες η εισαγγελία ούτε σχολίασε ούτε επιβεβαίωσε – μεγάλο μέρος των χαρτονομισμάτων από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που εντοπίστηκε είναι καινούργια, με την πλαστική ταινία ακόμη, και έχουν εκδοθεί πρόσφατα.

    Κάποια από τα χαρτονομίσματα αυτά τυπώθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση.

    Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχεία, σημειώνει η εφημερίδα, που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις έρευνες.

    Γνωρίζοντας τον τόπο έκδοσης, θα είναι εύκολο να βρεθεί η τράπεζα από την οποία αποσύρθηκαν οι δεσμίδες των χαρτονομισμάτων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

    Παράλληλα θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα από τα χαρτονομίσματα και θα γίνει σύγκρισή τους με εκείνα των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που ανακρίθηκαν. Όμως, όπως σημειώνουν τα βελγικά ΜΜΕ, η διαδικασία αυτή θα πάρει αρκετές εβδομάδες.

    Διαβάστε επίσης

    Σε αναβολή οδεύει η απόφαση για την φυλάκιση της Eύας Καϊλή



    ΣΧΟΛΙΑ