• Πολιτική

    Αίσιο τέλος: Αποδεσμεύονται οι λογαριασμοί της ΑΕΠΙ

    • NewsRoom
    Κονιόρδου

    Λυδία Κονιόρδου. Υπουργός Πολιτισμού


    «Η Κυβέρνηση έβαλε τέρμα στην αγωνία χιλιάδων πνευματικών δημιουργών – μελών της ΑΕΠΙ Α.Ε, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την ευαισθησία της στα θέματα της πνευματικής ιδιοκτησίας και του πολιτισμού» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

    Με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων αργά το βράδυ της Πέμπτης, 21 Δεκεμβρίου 2017, άνοιξε ο δρόμος της αποδέσμευσης των Τραπεζικών Λογαριασμών της ΑΕΠΙ Α.Ε.

    Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού «είχαν δεσμευτεί από το Ελληνικό Δημόσιο για οφειλές της αμαρτωλής εταιρείας προς αυτό».

    «Αποδεδειγμένα, τόσο από το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας όσο και από τον έλεγχο και τα ευρήματα της Προσωρινής Επιτρόπου της ΑΕΠΙ Α.Ε, οι λογαριασμοί αυτοί αποτελούνται αποκλειστικά από εισπράξεις πνευματικών δικαιωμάτων που ανήκουν στους δικαιούχους – μέλη της ΑΕΠΙ Α.Ε.

    Η Προσωρινή Επίτροπος, η οποία είναι αρμόδια για τη διανομή των πνευματικών δικαιωμάτων στους δικαιούχους της ΑΕΠΙ Α.Ε, θα διαχειριστεί με τρόπο διαφανή και αντικειμενικό τη διανομή τους σε όλους τους δικαιούχους – μέλη της ΑΕΠΙ Α.Ε.

    Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο θέμα της ΑΕΠΙ Α.Ε και θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην εξυγίανση του χώρου των πνευματικών δικαιωμάτων», σημειώνεται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρχεται ρύθμιση για διαχωρισμό στρατηγικών κακοπληρωτών–αδυνάμων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εφορία: Ποια πρόστιμα μπορείτε να κουρέψετε έως και 30%

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Επίδομα θέρμανσης 2018: Ξεκινούν οι αιτήσεις-Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι



    ΣΧΟΛΙΑ