• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Θα συντρίψουμε τις Κουρδικές δυνάμεις στη Συρία μέχρι να μην μείνει τίποτα

    • NewsRoom
    Ερντογάν Τουρκία

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Στην προειδοποίηση πως ο Τουρκικός Στρατός«θα τελειώσει» το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας και το κουρδικό συριακό κόμμα PYD, «μέχρι να μην απομείνει τίποτα», προχώρησε την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην εισβολή που πραγματοποίησε η Τουρκία στη Συρία, υπό την κωδική ονομασία «κλάδος ελαίας».

    «Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας», είπε σε ομιλία του σε ένα συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Προύσα. «Δεν μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξη των ΗΠΑ για να νικήσετε την Τουρκία», πρόσθεσε.

    Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι “κάποιοι από τους συμμάχους” της Τουρκίας –αναφερόμενος προφανώς στις ΗΠΑ– παρέδωσαν 2.000 αεροπορικά φορτία 5.000 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά στις κουρδικές YPG.

    Είπε επίσης ότι σκοπεύει να στείλει πίσω στην πατρίδα τους 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που ζουν σήμερα στην Τουρκία και απείλησε ότι όποιος διαδηλώσει εναντίον της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία “θα πληρώσει το τίμημα”.

    Το βράδυ του Σαββάτου, πάντως, Ρωσία και ΗΠΑ συζήτησαν τους τρόπους αντίδρασης των δύο χωρών στην Τουρκική εισβολή στα εδάφη της Συρίας, κατά τη τηλεφωνική συνομιλία των δύο αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων. Και οι δύο χώρες είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία να μην προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα σύννεφα στις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας προκάλεσε η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία 



    ΣΧΟΛΙΑ