• Πολιτική

    Ερντογάν: Συνεχίζει την προπαγάνδα και κατηγορεί την Ελλάδα για προκλήσεις

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την προπαγάνδα με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

    Αυτή την φορά, σε δηλώσεις του μετά τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και επανέλαβε τα περί σύγκρουσης της τουρκικής φρεγάτας «Kemal Reis» με το ελληνικό πλοίο «Λήμνος». Συγκεκριμένα ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι «δεν θα αφήσουμε την παραμικρή επιθετική ενέργεια κατά πλοίων μας αναπάντητη. Η Τουρκία θα απαντήσει με πολλαπλάσιο τρόπο. Το ”Kemal Reis” έδωσε την κατάλληλη απάντηση. To ”Oruc Reis” θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι τις 23 Αυγούστου».

    O Ερντογάν αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. «Μιλήσαμε με τη Μέρκελ και μου ζήτησε να ρίξουμε τους τόνους. Συμφωνήσαμε να δείξουμε καλή διάθεση κι ελπίζω να συμφώνησε το ίδιο και με τον Μητσοτάκη», είπε.

    Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε Τελ Αβίβ και Κάιρο, σημειώνοντας ότι «η αλληλεγγύη που δείχνουν το Ισραήλ και η Αίγυπτος προς την Ελλάδα στην παρούσα φάση και το βήμα (του Ισραήλ για τη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την εξομάλυνση των σχέσεών τους) κατά της Παλαιστίνης δεν καταπίνεται».

    Ανάλογες απειλές κατά της Αθήνας εξαπέλυσε σήμερα και ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας την Ελλάδα ότι «θα το πληρώσει» αν παρενοχλήσει το «Oruc Reis».



    ΣΧΟΛΙΑ