• Πολιτική

    Παραλήρημα Ερντογάν: Αμφισβητεί την κυπριακή σημαία

    • NewsRoom
    Ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Σε ένα παραλήρημα δίχως τέλος φαίνεται πως επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά τις απειλές του προς την ΕΕ ότι θα αφήσει 3 εκατ. Σύριους μετανάστες να πλημμυρίσουν την Ευρώπη, τώρα αμφισβητεί ανοιχτά την κυπριακή σημαία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι στην Κύπρο έχει χυθεί πολύ αίμα Τούρκων ηρώων.

    Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας στην 7η Σύνοδο του Βοσπόρου έθεσε ζήτημα εσκεμμένων καθυστερήσεων ως προς την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος επισημαίνοντας ότι η Λευκωσία υπερβαίνει κάθε όριο λαμβάνοντας μέρος στις Συνόδους της ΕΕ με τη συγκεκριμένη σημαία.

    «Χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να βαριούνται, έρχονται στις συνόδους της ΕΕ με την σημαία που συμμετέχει ολόκληρο το νησί. Κατ’ αρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εδώ υπάρχει μια  “ΤΔΒΚ”. Εσύ είσαι διοίκηση νοτίου Κύπρου. Στον Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία. Αυτό είναι ασέβεια» είπε ο Ερντογάν, θέτοντας ζήτημα ακόμα και για τις συνόδους της ΕΕ, όπου υπάρχει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου αποκαλείται «ψευδοκράτος».

    Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν αρκέστηκε μόνο στα σύμβολα. Υποστήριξε ότι στην Κύπρο υπάρχει αίμα Τούρκων ηρώων και έτσι η Άγκυρα δεν μπορεί να συναινέσει στην παραχώρηση της εδαφικής κυριαρχίας εξ’ ολοκλήρου στους Ελληνοκυπρίους.

    «Μας λένε “εσείς δώστε την Κύπρο σε μας και μην ανακατεύεστε σε τίποτα”. Αυτός είναι ο στόχος. Για μια στιγμή. Σε αυτά τα μέρη υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τι να δώσουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να φτάσουν σε κάποιο σημείο οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, καθώς, εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά λέει ότι «αυτά τα εδάφη είναι δικά μας και θα τα διοικούμε εξ ολοκλήρου όλα», τότε αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει.

    Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να επιβεβαιώσει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Ετοιμάζεται για πόλεμο ο Ερντογάν – Τι αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες στην Αθήνα

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα πρόκληση από τον τουρκικό Τύπο: Προτείνουν “μοντέλο Γιβραλτάρ” για τα Κατεχόμενα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόκκινος «συναγερμός» στις Ένοπλες Δυνάμεις – Σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο στήνει ο Ερντογάν

     



    ΣΧΟΛΙΑ